E. Macronas perspėja: ateina pertekliaus pabaiga ir reikės pasiaukoti

E. Macronas perspėja: ateina pertekliaus pabaiga ir reikės pasiaukoti


Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas trečiadienį perspėjo, kad naujoje eroje, kuriai būdinga klimato kaita ir nestabilumas, sukeltas Rusijos invazijos į Ukrainą, ir kuri žymi pertekliaus pabaigą, Prancūzijai gali tekti pasiaukoti.


Po sausringos vasaros, didžiulių gaisrų ir tebesitęsiant karui Ukrainoje, 44 metų lyderis pasakė griežtą kalbą pirmojo po tradicinių rugpjūčio atostogų vyriausybės posėdžio pradžioje.


Kalbėdamas per televiziją transliuojamame kreipimesi į savo kabinetą, jis sakė: „Manau, kad išgyvename lūžio tašką arba didelį sukrėtimą. Pirmiausia todėl, kad išgyvename... tai, kas gali atrodyti kaip pertekliaus pabaiga“.


Panašu, kad kalba buvo skirta nuteikti šalį artėjančiai sunkiai žiemai, nes energijos kainos smarkiai kyla, o daugelis šeimų kenčia dėl išaugusios infliacijos.


Antradienį, baigiantis šeštajam karo Ukrainoje mėnesiui, E. Macronas sakė, kad Europos parama Ukrainai bus tęsiama „ilgą laiką“, nepaisant išlaidų ir poveikio pajamoms.


„Mūsų sistema pagrįsta laisve, kurioje įpratome gyventi, ir kartais, kai turime ją apginti, mums gali tekti pasiaukoti“, – trečiadienį ministrams sakė E. Macronas, pakartodamas rugpjūčio 19 dieną, atostogų metu, išsakytas pastabas.

REKLAMA


Kalbėdamas Prancūzijos pietuose E. Macronas ragino prancūzus „sutikti mokėti laisvės kainą".


Trečiadienį savo kalboje jis taip pat užsiminė apie vasarą Prancūzijoje tvyrojusią didelę sausrą, dėl kurios didžiojoje šalies dalyje buvo apribotas vandens tiekimas ir padidėjo nuogąstavimai dėl klimato kaitos spartos.


„Visa tai, ką aš kalbu – pertekliaus pabaiga, nerūpestingumo pabaiga, prielaidų pabaiga – galiausiai yra lūžio taškas, kurį išgyvename ir dėl kurio mūsų piliečiai gali jausti didelį nerimą“, – kalbėjo E. Macronas.


„Susidūrę su tuo, turime pareigų, kurių pirmoji – kalbėti atvirai ir labai aiškiai, ir nepranašauti pasaulio pabaigos“, – sakė jis.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)