ES paskelbė penktąjį sankcijų Baltarusijai paketą

ES paskelbė penktąjį sankcijų Baltarusijai paketą


Įsigaliojo penktasis Europos Sąjungos sankcijų Baltarusijai paketas, į kurį įtraukta 11 juridinių ir 17 fizinių asmenų. Jų sąrašas ketvirtadienį paskelbtas oficialiame ES leidinyje.


Dokumente pažymima, kad sankcijų imamasi reaguojant į Baltarusijos „hibridinę ataką“. ES taip pat įspėjo, kad „sankcijos bus griežtinamos, jeigu situacija nepagerės“.


Tarp 11 juridinių asmenų, įtrauktų į naują sankcijų paketą, - valstybinė aviacijos kompanija „Belavia“, Baltarusijos pasienio specialusis dalinys, Baltarusijos valstybinė turizmo agentūra „Centrkurort“, kompanijos „Grodno Azot“, „Belšina“, „Belorusneft“, turizmo agentūra „Oskartour“, dar kelios turizmo agentūros ir viešbučiai.


Į šį sąrašą taip pat įtrauktos Sirijos aviacijos kompanija „Cham Wings“, kurios lėktuvai skraido į Minską, ir agentūra „VIP Grub“, įsikūrusi Turkijoje ir išduodanti vizas kelionėms į Baltarusiją.


17 fizinių asmenų sąraše atsidūrė Baltarusijos valstybinio pasienio komiteto vadovas Anatolijus Lapo, jo pavaduotojas Igoris Maršalovas, Lydos pasienio būrio viršininkas Aliaksandras Davidiukas, Smurgainių pasienio grupės viršininkas Maksimas Butranecas, Gardino pasienio grupės viršininkas Konstantinas Molostovas, Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Anatolijus Glazas, taip pat keli teisėjai.


Sankcijų sąraše atsidūrusių juridinių ir fizinių asmenų turtas, esantis Bendrijos jurisdikcijoje, įšaldomas, fiziniams asmenims draudžiama įvažiuoti į ES teritoriją ir vykti per ją tranzitu.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)