Situacija prie Lenkijos ir Baltarusijos sienos kaista: prasiveržė dvi didelės migrantų grupės

Situacija prie Lenkijos ir Baltarusijos sienos kaista: prasiveržė dvi didelės migrantų grupės


Anot žiniasklaidos pranešimų, pro Lenkijos ir Baltarusijos sieną prasiveržė dvi didelės migrantų grupės.


Kelios dešimtys žmonių sugebėjo sugadinti abi šalis skiriančią tvorą prie Krinkų ir Bialoviežos kaimų ir kirsti sieną, vėlų antradienį paskelbė Lenkijos naujienų agentūra PAP, remdamasi vietos radijo stotimi „Bialystok“.


Radijo stotis citavo pasienio pajėgų atstovę, kuri teigė, kad abiem atvejais tvoros ir barjerai buvo agresyviai nugriauti. Dalis migrantų buvo sugrąžinta į Baltarusiją, tačiau kitiems pavyko pabėgti, teigė ji.



Baltarusijos pusėje šiuo metu galimai yra tūkstančiai migrantų. Lenkija atsisako įsileisti juos į šalies teritoriją ir pastarosiomis savaitėmis nusiuntė į pasienį papildomas pajėgas bei nutiesė spygliuotą tvorą.


Vakarų nepripažįstamas Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka antradienį reikalavo, kad migrantai būtų įleisti į Lenkiją. Jis sakė, kad dauguma jų nori apsistoti Vokietijoje, o ne Lenkijoje.



Europos Sąjunga (ES) kaltina Minską sąmoningai gabenant migrantus prie išorinių bloko sienų ir taip reaguojant į Baltarusijai paskelbtas Vakarų šalių sankcijas. Paskutiniu Europos diktatoriumi vadinamas A. Lukašenka neigia jam metamus kaltinimus.


ES šiuo metu planuoja naujas sankcijas Baltarusijai ir ketina taikytis į valstybines oro linijas „Belavia“, kurios, kaip manoma, užsiima migrantų gabenimu.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>