Pirkinių krepšelio kaina skirtingų miestų parduotuvėse gali skirtis iki 5 eurų

Pirkinių krepšelio kaina skirtingų miestų parduotuvėse gali skirtis iki 5 eurų


Tų pačių prekių krepšelio kaina, priklausomai nuo miesto ir prekybos tinklo, gali skirtis iki beveik 5 eurų, rodo slapto pirkėjo tyrimų agentūros „SeeNext“ atlikto tyrimo rezultatai.


Tyrimo duomenimis, palyginus prekybos tinklų kainas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje, krepšelio kainos svyruoja nuo 33,35 iki 38,17 euro.


„SeeNext“ duomenimis, prekybos tinklo „Lidl“ parduotuvėse visuose išvardytuose miestuose prekės buvo įsigytos už vienodą pinigų sumą – 33,35 euro. Tuo metu „Norfa“ tinklo parduotuvėse mažiausiai buvo sumokėta 32,98 euro apsipirkus Kaune, o daugiausiai – Vilniuje, sumokėjus už prekes 33,97 euro.


„Maxima“ prekybos tinklo parduotuvėse prekių krepšelio kaina nesiskyrė – visur buvo sumokėta po 33,76 euro. Už įsigytas prekes IKI tinklo parduotuvėse taip pat buvo sumokėta po vienodą pinigų sumą – 34,68 euro. Brangiausiame pagal tyrimo rezultatus prekybos tinkle „Rimi“ pigiausiai buvo apsipirkta Kauno ir Panevėžio parduotuvėse, sumokėjus po 36,75 euro, o daugiausiai pinigų išleista Šiauliuose, apsipirkus už 38,17 euro.


Skelbiama, kad pigiausiai dažno vartojimo prekių krepšelį gali įsigyti kauniečiai, savo miesto parduotuvėse už minėtąsias prekes sumokėdami vidutiniškai 34,30 euro, o daugiausiai už analogišką prekių krepšelį sumokėtų šiauliečiai, kuriems vidutiniškai tektų išleisti apie 34,78 euro.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)