Namas pagal zodiako ženklą

Namas pagal zodiako ženklą


Perskaitę antraštę šyptelėjote? Ko gero, jūs teisūs: tai tik laisvalaikio skaitiniai, kurie realiame gyvenime gali pasirodyti visai nenaudingi. Ir kuo čia dėta astrologija?


Marija NAUDŽIŪNIENĖ


Tačiau turbūt visi pripažinsime, kad dėl skonio ginčytis neverta, nes vis tiek vieniems visada bus gražūs namai su kolonomis, kitiems – masyvūs rąstiniai statiniai, o treti savo gyvenimą galės įsivaizduoti tik moderniame minimalistiniame būste. Ar kada pagalvojote, kokį namą pasirinktumėte, jei galėtumėte nevaržydami savęs rinktis iš daugybės variantų? Galbūt tai būtų jaukus angliško tipo kotedžas arba skandinavišku paprastumu alsuojantis medinis namas? O gal jus labiausiai žavi prancūziškasis provanso stilius arba norite lietuvišką kaimo sodybą primenančio būsto? Pabandykime pažvelgti astrologų akimis: jie sako, kad mūsų Zodiako ženklas turi įtakos ir mūsų pasirinkimui.


1 Vandenis (sausio 20–vasario 18 d.): gyvenimas jurtoje


Po Vandenio ženklu gimę žmonės dažnai yra nepataisomi idealistai ir reformatoriai, kurie trokšta pakeisti pasaulį. Jie intelektualūs, užsispyrę ir atkaklūs, tačiau visiškai nesuka sau galvos dėl, jų nuomone, menkų žemiškų rūpesčių. Jie ekscentriški, natūraliai neįprasti, originalūs, nestandartiškai mąstantys, spontaniški, todėl aplinkiniams atrodo kaip absoliučiai neprognozuojamos amenybės.

REKLAMA


Labai dažnai Vandenio ženklo atstovai tampa aktyviais aplinkosaugininkais, žavisi viskuo, kas susiję su ekologija ir natūralumu. Drauge jie vertina originalumą ir polėkį, nebijo derinti, atrodo, nesuderinamų dalykų, noriai išbando naujoves.


Namus besirenkantiems Vandeniams astrologai siūlo atkreipti dėmesį į vadinamąsias Ramiojo vandenyno jurtas. Vargu ar tradicinius Centrinės Azijos klajoklių gyvenamuosius būstus galima būtų pavadinti tipiška Ramiojo vandenyno regiono architektūros forma, tačiau jurtų populiarumas šiuose kraštuose nuolat auga. Pirma, jurtos statomos iš ekologiškų medžiagų. Antra, tampa labai madinga keisti gyvenamąją vietą tiesiog be didelio vargo pervežant visą savo namą.


2 Žuvys (vasario 19–kovo 20 d.): žavingas paplūdimio namukas


Žuvų ženklo atstovai – švelnios, paslaptingos, meniškos, lakios vaizduotės ir savo svajonėse paskendusios asmenybės. Žuvys pasižymi puikia intuicija, tačiau neretai pasinėrusios į svajones praplaukia pro savo sėkmę jos net nepastebėjusios. Po Žuvų ženklu gimę žmonės yra labai kūrybingi, negali gyventi be vis naujų įspūdžių, todėl mėgsta keliauti po egzotiškus kraštus. Jie visuomet trokšta būti apsupti grožio ir harmonijos, nes tiesiog intuityviai jaučia, kas gražu ir madinga. Be to, Žuvys išsiskiria originalumu ir nenoru būti panašioms į kitus.

REKLAMA


Žuvų ženklo atstovai neblogai jausis savo būstu išsirinkę nedidelį paplūdimio namą, kur niekas neblaškytų jų svajonių ir netrukdytų skleistis lakiai jų vaizduotei. Žinoma, tokioje neįpareigojančioje aplinkoje Žuvys jausis esančios savo stichijoje.


3 Avinas (kovo 21–balandžio 19 d.): XX a. vidurio moderniojo stiliaus laisvė


Po Avino ženklu gimę žmonės dažniausiai yra entuziastingi, energingi ir optimistiški. Jie užsispyrę ir tikri lyderiai, mėgstantys diktuoti savo taisykles, o ne prisitaikyti prie aplinkybių. Avinai ypač mėgsta laisvę, pasižymi intelektualumu, veržlumu ir atvirumu. Šio ženklo atstovai yra linkę į avantiūrizmą, žavisi netikėtomis idėjomis, bet dievina tai, kas patogu. Kaip ir visos stiprios asmenybės, Avinai nepakenčia jokių apribojimų.


Namuose jiems ypač patinka atviros erdvės, todėl jie puikiai jaustųsi XX a. vidurio moderniojo stiliaus („Mid Century Modern“) name. Viskas mūsų pasaulyje sukasi ratu, todėl nenuostabu, kad pastaraisiais metais šis stilius grįžta į madą. Didelės, skaidrios, tarsi viena su kita besijungiančios moderniojo stiliaus pastatų erdvės labai tinka polinkį į avantiūrizmą turintiems Avino ženklo atstovams. Tokiuose namuose jie nesijaučia suvaržyti, bet drauge gali atskleisti savo gebėjimą saugoti asmeninę erdvę nuo pašalinių.


4 Jautis (balandžio 20–gegužės 20 d.): prabangos įspūdis karalienės Viktorijos laikų stiliaus name


Jaučio ženklo atstovai – tai konservatyvūs, praktiški, užsispyrę ir atkaklūs žmonės. Dažnai jie laikomi materialistais, nes labai mėgsta pinigus ir komfortą. Tačiau vis dėlto Jaučiams svarbiausia ne patys pinigai, o saugumas, kurį jie suteikia. Jaučiai geriausiai jaučiasi jaukiuose, minkštais kokybiškais baldais apstatytuose namuose, vertina meno kūrinius ir puošia jais savo interjerą. Jaučiai yra sentimentalūs ir labai prisirišę prie pažįstamos aplinkos, todėl labiausiai pasitiki klasikiniu stiliumi, ieško nepriekaištingos kokybės daiktų, retai kada vaikosi naujausių madų, įtariai žiūri į permainas ir netikėtumus.



Jų poreikius geriausiai atitinka karalienės Viktorijos laikų architektūra, pasižyminti prabanga ir dekoratyvinių elementų įvairove. Po Jaučio ženklu gimusiems žmonėms dažniausiai patinka šiam stiliui būdingi aukšti langai, tradiciniai granito židiniai, tvoros su gotikiniais bokštais, iškilmingi laiptai, prabangūs baldai, daugiasluoksnės užuolaidos ir pan.


5 Dvyniai (gegužės 20–birželio 20 d.) – eklektika Viduržemio jūros regiono stiliaus namuose


Dvyniai – inteligentiški, komunikabilūs, optimistiški ir išradingi. Tačiau bene tiksliausias šio ženklo atstovus apibūdinantis žodis – nepastovumas. Nuolat keičiasi ne tik jų nuotaika, bet ir skonis, prioritetai, domėjimosi objektai. Šis įvairiapusiškumas yra ir jų stiprybė, ir silpnybė.


Dvyniai vertina permainas ir tempą, tad ir jų aplinka ilgainiui tampa labai įvairi ir eklektiška. Nepaisant to, Dvyniai turi įgimtą gebėjimą derinti įvairių stilių daiktus, todėl beveik visada susikuria skoningus namus. Gyvybingiems, linksmiems ir eklektiškiems Dvyniams idealiu būstu gali tapti Viduržemio jūros regiono stiliaus namas.


Viduržemio jūros regiono stilius yra labai paplitęs pasaulyje: prigijusių jo elementų galima rasti kone kiekvienoje šalyje. Šio stiliaus namai turėtų dominti, žavėti ir subtiliai stebinti vis iš naujo. Tokiems statiniams būdingi dideli langai, kurie ne tik vizualiai išplečia erdvę, bet ir tarsi sujungia namo vidų su kiemu. Be to, šio stiliaus namuose daug dėmesio skiriama terasoms bei kitoms poilsiui skirtoms vietoms, kuriose galima priimti svečius. Tai labai svarbu svetingiems ir bendravimo trokštantiems Dvyniams. Dar vienas Dvynių ženklo atstovams patrauklus šio stiliaus bruožas – galimybė panaudoti ryškias spalvas bei išskirtinius dekoro elementus.

REKLAMA


6 Vėžys (birželio 21–liepos 22 d.) – angliško kotedžo jaukumas


Vėžys – kone emocingiausias ir sentimentaliausias Zodiako ženklas. Šio ženklo atstovams ypač svarbūs namai, šeima ir privatumas. Tokie žmonės labai prisirišę prie namų ir savo gimtųjų vietų, jie beveik niekada neišmeta senų, ypatingus prisiminimus keliančių daiktų, nors ir visai nebereikalingų. Todėl Vėžių namuose visada galima rasti iš kartos į kartą keliaujančių baldų, buities rakandų. Interjerui jie renkasi minkštus audinius, pastelines spalvas, aptakias formas.


Vėžiai labai stengiasi, kad namuose tvyrotų jauki, šeimyniška, atpalaiduojanti atmosfera, tad renkantis idealius namus jų žvilgsnis turėtų krypti į nedidelį angliško tipo kotedžą. Būtent toks tradicinis angliškas stilius pabrėžia jaukumą ir žmogaus santykį su gamta. Šio stiliaus elementai dažnai siejami su Anglijos kaimų namais, kuriems būdingi statūs, šiaudais dengti stogai, pedantiškai prižiūrėta veja ir išpuoselėti sodai.


Iš esmės angliškas stilius – tai kūrybingai suderinta sena ir nauja. Angliški kotedžai – tai viena iš anglų stiliui būdingų krypčių, pasižyminti santūrumu, patogumu ir šimtmečius skaičiuojančiomis klasikinėmis architektūros bei interjero detalėmis. Ir interjere, ir eksterjere dominuoja natūralios medžiagos, madingi medžio, akmens ir geležies gaminiai. Svarbūs interjero elementai – knygų lentynos, židiniai, tamsiai dažytos komodos ir pan. Angliško kotedžo tipo namai leidžia ne tik džiuginti artimuosius sukurtu jaukumu bei šiluma, bet ir rasti šiuose namuose vietą pabūti vienam – juk to taip reikia Vėžiams.


Tęsinį rasite 8 „Namie ir Sode“ numeryje.


Daugiau įdomių ir aktualių straipsnių rasite žurnale „Savaitė“. Jį galite gauti tiesiai į savo namus – užsiprenumeravę.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)