Kaip teisingai nukirpti nagus augintiniui


„Nagų kirpimas tai viena pagrindinių higieninių procedūrų mūsų augintiniams. Ją būtina atlikti reguliariai, nes nekirpti nagai kelia didžiulį diskomfortą šunims. Kai per ilgi nagai remiasi į žemės pagrindą, tada šuo pradeda ieškoti patogios pozicijos kojai, kas sąlygoja netaisyklingą pėdos pastatymą, todėl sąnariai gauna neteisingą krūvį ir gali prasidėti ortopedinės problemos. Taip pat per ilgi nagai gali užsisukti ir įaugti į pėdutę. Dažniausiai taip atsitinka su šuns penktuoju pirštu”, – teigia Karaliaus Mindaugo PMC profesijos mokytoja Viktorija Gončarova.


Taigi, jeigu šuniui bėgiojant grindimis girdisi caksėjimas, tai ženklas, kad metas kirpti nagus. Būsimiesiems gyvūnų prižiūrėtojams dėstanti mokytoja Viktorija pataria, kaip šią procedūrą atlikti patiems namuose.


Pagrindinės priemonės, kurių prireiks – žirklės šuns nagų kirpimui bei specialios priemonės stabdančios kraujavimą, jeigu netyčia pažeisite gyvuonį. Tai gali būti specialūs milteliai arba paprasčiausias kalio permanganatas.

REKLAMA


Viktorija pasakoja, jog lengviau nagų kirpimo procedūra vyksta tiems šunims, kurie turi šviesius nagus, nes aiškiai matyti, kur slypi gyvuonies pabaiga. Kirpti nagą reiktų lygiagrečiai su pėdutės pagalvėle ir vienu staigiu judesiu. Pageidautina procedūrą atlikti maksimaliai greitai. Nukirptas nagas su žeme turi sudaryti apie 45 laipsnių kampą. Taip pat reiktų nepamiršti nukirpti vidinėje kojos pusėje esančio šuns penktojo piršto nago, nes nenukirpti jie dažnai įauga į minkštąjį audinį.


Mokytoja pastebi, jog nagų kirpimo procedūra daugeliui šeimininkų tampa tikru išbandymu. Ne visada pavyksta viską atlikti sklandžiai ir iki galo. Jeigu augintinis neramus, bijo nagų kirpimo, nėra pripratintas nuo mažumės arba patys šeimininkai bijo atlikti šią procedūrą, visada geriau kreiptis į specialistus, kurie viską atliks be streso augintiniui ir šeimininkui. Tai visiškai neskausminga keturkojui, tačiau prie jos, kaip ir prie kitų priežiūros ritualų, reikia pripratinti augintinį nuo mažens.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)