Seimas ketina daryti vienos savaitės pertrauką

lrs.lt


Siekiant apsisaugoti nuo koronaviruso plitimo, Seimas plenariniuose posėdžiuose nutarė padaryti vienos savaitės pertrauką.


Pirmadienį posėdžiavusi Seimo valdyba pritarė Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės- Nielsen pateiktam darbo grafiko pakeitimui, kuriame numatyta, kad plenariniai posėdžiai nebus rengiami nuo ketvirtadienio, lapkričio 26 dienos, iki gruodžio 3 d.


Šią savaitę plenariniai posėdžiai bus rengiami antradienį, lapkričio 24 d.


Seimo pirmininko pirmojo pavaduotojo Jurgio Razmos teigimu, prireikus gali būti sušauktas nenumatytas posėdis.


Pasak Seimo pirmininkės, taip pat bus sudaryta galimybė Seimo nariams nuolat testuotis. Ji kviečia frakcijų seniūnus paraginti Seimo narius būti atsakingus ir reguliariai kiekvieną savaitę testuotis, kas turėtų užtikrinti maksimalų saugumą Seimo salėje.


Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą parlamente Seimo valdyba numatė ir naujas priemones, pavyzdžiui, įpareigoti Seimo narius ir kanceliarijos darbuotojus nesiburiuoti plenarinių posėdžių salėje, neatlikti veiksmų, kurie reikalauja nusiimti kaukes salėje.

REKLAMA


Taip pat svarstoma galimybė ir vertinamos galimybės įrengti posėdžių salėje tarp Seimo narių fizinius barjerus, tai yra pertvaras.


Seimo valdyba pritarė Seimo pirmininkės  V. Čmilytės–Nielsen pasiūlytiems pokyčiams, tarp kurių temperatūros matavimas įeinant į Seimo patalpas.


Atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją Seimo rūmuose nebus organizuojami renginiai, Seimo nariai raginami nevykti į komandiruotes, bus uždarytos poilsio erdvės.


Pasak V. Čmilytės- Nielsen, nuotoliniu būdu posėdžiaus Seimo komitetai, komisijos ir taip pat rekomenduojama posėdžiauti ir Seimo frakcijoms.


Diskusijų sukėlė siūlymas rekomenduoti rizikos grupėje esantiems vyresnio amžiaus parlamentarams įvertinti dalyvavimo Seimo posėdžiuose riziką dėl sveikatos, o toks nedalyvavimas būtų vertinamas kaip pateisinama neatvykimo į posėdį priežastis.


Seimo pirmasis vicepirmininkas Jurgis Razma  tvirtino, kad visi yra lygūs ir negali būti tokių išlygų, nes tai būtų tam tikra žmonių diskriminacija. "Ligos eiga gali visiškai nepriklausyti nuo amžiaus", - sakė jis.


Seimo valdyba taip pat nutarė neperkrauti Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkių, įtraukiant į jas tik svarbiausius klausimus.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)