Prezidentas paskyrė R. Sinkevičių ekonomikos ir inovacijų ministru

Prezidentas paskyrė R. Sinkevičių ekonomikos ir inovacijų ministru


Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį pasirašė dekretą, kuriuo pritaria Vyriausybės siūlomai Seimo Ekonomikos komiteto pirmininko Rimanto Sinkevičiaus kandidatūrai į ekonomikos ir inovacijų ministro postą.


Naujasis ministras antradienį taip pat prisieks Seimo plenariniame posėdyje.


„Naujasis ministras turės vos keletą mėnesių itin svarbiems darbams atlikti. Lauksiu iš jo tvirtos lyderystės skirstant paramą krizę patiriančiam verslui, kuriant skaidresnę viešųjų pirkimų sistemą, užtikrinant profesionalų valstybės ir savivaldybių įmonių valdymą, stiprinant regionų ekonomiką“, – sakė šalies vadovas.


Prezidentas pabrėžė, kad R. Sinkevičius turi užtektinai patirties ir politinės įtakos, kad galėtų sudėtingu priešrinkiminiu laikotarpiu pasiekti valstybei svarbių rezultatų.


68-erių R. Sinkevičius šiuo metu yra Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) pirmininko pavaduotojas ir frakcijos Seime seniūnas. Parlamente jis dirba jau ketvirtą kadenciją, o nuo 2017 m. gruodžio vadovavo Seimo Ekonomikos komitetui. 2012–2016 m. R. Sinkevičius ėjo susisiekimo ministro pareigas.

REKLAMA


Pirmadienį premjeras Saulius Skvernelis prezidentui pateikė R. Sinkevičiaus kandidatūrą į ekonomikos ir inovacijų ministrus.


Pranešama, kad svarbiausios kandidatui keliamos užduotys – pandemijos sukeltų pasekmių mažinimas ir situacijos stabilizavimas, INVEGA priemonių įgyvendinimo spartinimas, numatytų priemonių įgyvendinimo numatytais terminais užtikrinimas.


Ekonomikos ir inovacijų ministerija nuolatinio vadovo neturi nuo tada, kai eurokomisaru paskirtas ankstesnis šios ministerijos vadovas Virginijus Sinkevičius.


Anksčiau prezidentas buvo sakęs, kad šias pareigas galėtų eiti laikinai jas šiuo metu einantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas, tačiau jis nesutiko keisti darbo pobūdžio.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)