J. Rojaka: dėl dalinio nuomos mokesčio kompensavimo gauta per 600 paraiškų

J. Rojaka: dėl dalinio nuomos mokesčio kompensavimo gauta per 600 paraiškų


Dėl dalinio nuomos mokesčio kompensavimo šiuo metu yra gauta 600 paraiškų, sako ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka.


„Nuoma startavo nuo pirmadienio, jau turime per 600 paraiškų. Kyla visokiausių klausimų, kuriuos stengsimės išspręsti. Klausimai daugiausia susiję su smulkiaisiais verslininkais, pavyzdžiui, turgavietėmis. Vakar kalbėjomės su smulkiaisias verslininkais ir smulkijo verslo tarybos atstovais. Žiūrėsime, kaip palengvinti administravimą, kad nekiltų papildomų problemų“, – Seimo Ekonomikos komiteto posėdyje penktadienį sakė J. Rojaka.


Jos teigimu, pirmadienį Vyriausybėje turėtų būti tariamasi dėl priemonės, kuri palengvintų likvidumą labai mažoms įmonėms.


„Dėl subsidijų mikrokreditams pirmadienį schema turėtų būti Vyriausybėje. (...) Tai subsidinė priemonė, kuri palengvintų likvidumą būtent mikroįmonėms iki 9 darbuotojų“, – sakė viceministrė.


Nuo pirmadienio popietės verslas gali kreiptis dėl dalinės 50 proc. nuomos mokesčio kompensacijos su sąlyga, kad nekilnojamojo turto valdytojas suteiktų bent 30 proc. nuolaidą. Tokiu atveju nuomininkui tektų padengti 20 proc. nuomos mokesčio.


Kaip anksčiau sakė laikinai ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas einantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas, šia parama galės pasinaudoti smulkaus ir vidutinio verslo įmonės.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)