Iki Lenkijos pasienio driekiasi 41 km automobilių eilė, į Lietuvą neįleisti keli šimtai asmenų

Iki Lenkijos pasienio driekiasi 41 km automobilių eilė, į Lietuvą neįleisti keli šimtai asmenų


Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadovas Rustamas Liubajevas teigia, kad šiuo metu prie Lenkijos pasienio nusidriekusi krovininių automobilių eilė siekia apie 41 kilometrą. Visgi, pasak VSAT vado, situacija labai greitai keičiasi.


„Šiuo metu eilė sudaro 41 kilometrą. Kaip matome, situacija keičiasi net ne valandomis, o minutėmis. (...) Ši eilė juda. Ji juda labai lėtai, tačiau juda. Taip pat turime įvertinti, kad per naktį kai kurie vairuotojai miegojo ir atsirado tam tikri tarpai“, – LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ kalbėjo VSAT vadas.


R. Liubajavas taip pat akcentuoja, kad VSAT aktyviai kontaktuoja su Lenkijos pasienio vadovais ir prašo pagreitinti procedūrą.


„Šiuo metu mes aktyviai kontaktuojame su Lenkijos sienos apsaugos tarnybos atstovais, prašydami pagreitinti procedūrą. Tačiau noriu atkreipti dėmesį, kad vykdydami savo Vyriausybės nutarimą Lenkijos sienos apsaugos tarnybos pareigūnai taiko labai detalų patikrinimą, ir šis patikrinimas užtrunka, dėl to ir susidarė eilės“, – teigė R. Liubajevas.

REKLAMA


„Noriu informuoti, kad iš Lenkijos Respublikos pusės įvažiuojant į Lietuvą eilių tikrai nėra“, – pridūrė jis.

VSAT vadas: pirmadienį į Lietuvą neįleistas 341 sieną norėjęs kirsti asmuo


Dėl koronaviruso plitimo grėsmės Lietuvos teritorijoje įvedus karantiną, į šalį nebuvo įleista beveik pusketvirto šimto į ją patekti norinčių asmenų, informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas generolas Rustamas Liubajevas.


Kaip LRT radijui sakė VSAT vadas, pirmadienį į Lietuvą nebuvo įleistas 341 asmuo. Jo teigimu, tarp neįleistųjų daugiausiai Baltarusijos, Rusijos ir Ukrainos piliečiai.


Taip pat R. Liubajevas pranešė, kad tuo pačiu metu iš šalies nebuvo išleista apie 100 Lietuvos piliečių.


Iš valstybės išvykti galėjo tik asmenys, atitinkantys Vyriausybės nustatytas išimtis. Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė LRT radijui akcentavo, kad individualų sieną kirsti norinčio asmens klausimą sprendžia VSAT vadovybė. Kartu, teigė ji, piliečiai turėtų įvertinti tai, kad, jam išvažiavus iš šalies, grįžti atgal gali būti sudėtinga.


„VSAT vadovybė turi įgaliotus žmones, kurie sprendžia individualiai kiekvieną klausimą. Tačiau noriu pabrėžti, kad tai yra išskirtiniai ir išimtiniai atvejai. Kiekvienas Lietuvos pilietis turi įvertinti, kad, jeigu jis išvažiuos, jam parvažiuoti bus labai sudėtinga“, – LRT radijui teigė R. Tamašunienė.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)