V. Šapoka apie Lietuvos pasiruošimą koronaviruso epidemijai: šalies rezervas siekia šimtus milijonų

V. Šapoka apie Lietuvos pasiruošimą koronaviruso epidemijai: šalies rezervas siekia šimtus milijonų


Finansų ministras Vilius Šapoka neslepia, kad koronaviruso epidemija gali turėti tiesiogines bei netiesiogines pasekmes Lietuvos ekonomikai. Kita vertus, ministras teigia, kad Lietuva yra tam pasiruošusi, nes rezervai šiuo metu yra didžiausi valstybės istorijoje ir jie siekia šimtus milijonų.


„Rezervai pakankamai dideli, jie siekia šimtus milijonų. Yra ne tik sveikatos rezervas, yra bendrai valstybės rezervai, kurie yra didžiausi valstybės istorijoje“, – LRT radijui sakė V. Šapoka.


Finansų ministras neslėpė, kad šalies ekonomikai koronavirusas turės neigiamų pasekmių.


„Kalbant apie pasekmes ekonomikai, Lietuvai, žinoma, tos pasekmės bus bet kuriuo atveju. Kadangi bus tiek tiesioginis poveikis per sutrikusias tiekimo grandines, tiek netiesioginis – per mažėjančią paklausą. Eksporto rinkos, gamyba, tiek tarptautinė prekyba gali nukentėti. Mastas priklausys, kiek bus vaisingos pastangos, stabdant šio viruso protrūkį“, – sakė ministras.


V. Šapoka primena, kai viruso paplitimas buvo tik Kinijoje, TVF prognozavo, kad poveikis bus neigiamas pirmąjį ketvirtį, o antrame pusmetyje ekonomikos situacija bus geresnė.

REKLAMA


„Tačiau šiuo metu neapibrėžtumas yra didelis. Ypač atkreipiant dėmesį, kad virusas persikelia ir plinta toliau Europoje, manau, turime būti budrūs ir apdairūs. Žinoma, turime būti pasirengę bet kokiems scenarijams“, – sakė ministras.


Paklaustas, ar Lietuva pasiruošusi tokiems ligų protrūkiams, V. Šapoka tikino, kad taip.


„Kalbant apie pasirengimą tokio tipo ligų protrūkiams, Lietuva, žinoma, pasiruošusi. Tikrai yra pakankami rezervai įsigyti apsaugos priemonių, vaistų. Tai iš šios pusės Sveikatos apsaugos ministerija kartu su medikų bendruomene yra pasiruošę ir tie žingsniai tikrai yra daromi iš anksto“, – sakė ministras.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)