Baudos už rūkymą balkonuose įveikė pirmąjį laiptelį Seime

Baudos už rūkymą balkonuose įveikė pirmąjį laiptelį Seime


Seimas imasi svarstyti Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimo projektą, kuriame siūloma numatyti atsakomybę už draudimo rūkyti daugiabučių namų balkonuose, terasose ir lodžijose pažeidimus.


Už Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko pavaduotojo Tomo Tomilino pateiktas kodekso pataisas ketvirtadienį po pateikimo balsavo 37 Seimo nariai, prieš buvo 2, susilaikė 3 parlamentarai.


Projekto oponentams nepatiko tai, kad skubama su baudomis, nors įstatyme dar nėra įtvirtintas draudimas rūkyti daugiabučių namų balkonuose, terasose ir lodžijose. Įstatymo leidėjas nutarė neskubėti, nes kodekso pataisas nutarė svarstyti kitais metais pavasario sesijoje.


Beje, už atsisakymą nurodyti rūkaliaus duomenis pareigūnams siūloma bausti ir buto savininką – nuo 90 iki 150 eurų bauda.


Taip pat siūloma nustatyti, kad administracinių nusižengimų teisena dėl rūkymo daugiabučių namų balkonuose, terasose, lodžijose, kai bent vienas namo gyventojas prieštarauja rūkymui, gali būti pradedama tik pagal to daugiabučio namo gyventojo, kenčiančio nuo rūkymo, pareiškimą.


Galiojančiame Administracinių nusižengimų kodekse nėra numatyta atsakomybė už tokius pažeidimus.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)