G. Nausėda: integracija į ES vidaus rinką padarė didelį postūmį Lietuvos ekonomikos augimui

G. Nausėda: integracija į ES vidaus rinką padarė didelį postūmį Lietuvos ekonomikos augimui


Penktadienį ES šalių lyderiai, tarp jų ir prezidentas Gitanas Nausėda, Briuselyje vykstančioje Europos Vadovų Taryboje (EVT) aptarė vidaus rinkos pasiekimus per 30 jos funkcionavimo metų ir naujas ambicijas didinant ES konkurencingumą.


Kreipdamasis į ES kolegas posėdyje šalies vadovas teigė, kad Lietuva yra ekonominės sąjungos sėkmės pavyzdys. Pasak jo, integracija į ES vidaus rinką padarė vieną didžiausių postūmių Lietuvos ekonomikos augimui.


Prezidentas teigė, kad būtina ir toliau naikinti vis dar egzistuojančius ES vidaus rinkos barjerus, didinti smulkiojo ir vidutinio verslo finansavimo galimybes, taip pat skirti dėmesį paslaugų sektoriui, kurio potencialas Europos Sąjungoje vis dar nėra pakankamai išnaudojamas. Be kita ko, prezidentas pabrėžė Kapitalo rinkų sąjungos ir Bankų sąjungos kūrimo svarbą.


Šalies vadovas teigiamai įvertino Europos Komisijos kovo mėnesį pristatytą Nulinės taršos pramonės aktą, kuriuo siekiama remti žaliųjų technologijų pramoninę gamybą ir iki 2030 m. ES viduje jų gaminti bent 40 proc.


„Naujausi Europos Komisijos pasiūlymai sukurtų prielaidas beprecedenčiam žaliosios pramonės proveržiui Europos Sąjungoje. Lietuvos verslo bendruomenei tai nauja galimybė kokybiniam ir kiekybiniam šuoliui. ES lyderiams pabrėžiau esminį poreikį – įgyvendinti pradėtas iniciatyvas ir užtikrinti, kad naujos reguliacinės ir finansinės paskatos sudarytų visavertes galimybes visoms ES šalims“, – teigė G. Nausėda.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)