R. Šimašius: ketvirtoji banga neišvengiamai ateis rudenį

R. Šimašius: ketvirtoji banga neišvengiamai ateis rudenį


Vilniaus meras Remigijus Šimašius įsitikinęs, kad rudenį šalies gyventojams teks gyventi ketvirtosios COVID-19 bangos sąlygomis. Sostinės meras atkreipia dėmesį, kad vakcinacijos apimtys Vilniuje, lyginant su gegužės mėnesiu, šiuo metu sumažėjo maždaug keturis kartus.


„Pasitinkant ketvirtąją bangą, kuri neišvengiamai ateis rudenį, turbūt labai aiškiai reikia pasakyti, kad būtų nepateisinama, jeigu mes į ją ateitume kaip į antrą, trečią ar pirmą bangą, nes situacija, aišku, yra visiškai skirtinga“, – žurnalistams pirmadienį teigė R. Šimašius.


„Skiepų pakanka, testavimas yra aktualus, bet tik ribiniais atvejais, tai nėra jokia panacėja. Šiandien mes jau turime situaciją pasitinkant ketvirtąją bangą, kai skiepų į valias, o norinčių skiepytis jau iš esmės ratą išsėmėme“, – akcentavo jis.


R. Šimašius atkreipia dėmesį, kad nepaisant to, jog Vilnius yra vienas iš lyderiaujančių miestų, vertinant vakcinacijos apimtis, skiepijimo apimtys sostinėje sumažėjo maždaug keturis kartus.

REKLAMA


„Problema yra tikrai didelė, nes jeigu gegužės mėnesį skiepijome per dieną apie 10 tūkst. žmonių, net ir daugiau buvo, tai šiandien daugiausia 2,5 tūkst., iš kurių apie 60 proc. yra revakcinacija. Pirmam skiepui yra ateina labai mažai žmonių“, – teigė R. Šimašius.


Dėl sumažėjusių skiepijimosi apimčių, anot jo, planuojama uždaryti „Litexpo“ vakcinacijos centrą.


Meras įsitikinęs, kad visi, kurie jau norėjo pasiskiepyti, tai padaryti suspėjo, pasak jo, liko tie, kurie dėl įvairių priežasčių skiepą atidėlioja, atvykti vakcinuotis tingintys gyventojai bei „antivakserių religijos išpažinėjai“. R. Šimašius tikina, kad visas šias grupes yra bandoma pasiekti.


„Ruošiamės gyventi COVID-19 sąlygomis rudenį, nes akivaizdu, kad ir mokymo procesas, ir visa kita turi būti“, – sakė jis.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)