R. Šimašius: savivaldybė neišdavė leidimo Šeimos gynimo maršo organizatoriams organizuoti trijų dienų mitingą

R. Šimašius: savivaldybė neišdavė leidimo Šeimos gynimo maršo organizatoriams organizuoti trijų dienų mitingą


Vilniaus meras Remigijus Šimašius teigia, kad Vilniaus miesto savivaldybė Šeimų gynimo maršo organizatoriams nedavė leidimo birželio mėnesį sostinėje organizuoti trijų dienų mitingą. Sostinės mero teigimu, leidimas nebuvo išduotas dėl to, kad tai, savivaldybės vertinimu, nėra protestas.


„Ne, leidimo jie negavo ir dėl labai elementarios priežasties – reikia dalykus vadinti savo vardais. Joks čia ne protestas ir jokia čia ne Konstitucijos teisė realizuoti savo politines pažiūras.


Tai yra politinis festivalis, ir mes negalime sau leisti, kad karantino metu, kai patys organizatoriai be kaukių vaikšto ir nesilaiko taisyklių, vėl tas festivalis būtų tęsiamas“, – LRT radijui teigė R. Šimašius.


Vilniaus miesto meras taip pat įsitikinęs, kad gegužės mėnesį dar buvo galima suprasti „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ organizatorių poreikį protestuoti. Visgi, pasak politiko, šiuo metu aplinkybės jau yra kitos.


„Tuo metu dar buvo galima suprasti tą demokratijos išraišką: Partnerystės įstatymas svarstomas už, prieš, tai buvo dar protesto elementų, dabar jie visiškai išplaukia. Bet ir tuomet buvo akivaizdu, kad tai buvo daugiau festivalis: norima koncertuoti ir pan. Mes tam leidimo nedavėme“, – sakė sostinės meras.


„Bet kai prezidentas sakė sveikinimo žodį protestui, tai aš nežinau, ar dar tai galima protestu vadinti“, – pridūrė jis.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)