„Valstiečius“ sukritikavęs A. Mazuronis nedalyvaus „Šeimos marše“: organizatoriai gąsdino mano vaikus

„Valstiečius“ sukritikavęs A. Mazuronis nedalyvaus „Šeimos marše“: organizatoriai gąsdino mano vaikus


Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko Ramūno Karbauskio išsakytus pareiškimus, kad „valstiečiai“ ketina dalyvauti „Didžiajame šeimos gynimo marše“, kritiškai įvertinęs Darbo partijos narys Andrius Mazuronis tikina, kad, nepaisant pačių „darbiečių“ šią savaitę taryboje priimtos rezoliucijos, raginančios palaikyti šį renginį, parlamentaras jame dalyvauti neketina.


„Panašu, kad gera idėja virsta politinio užribio bandymu save reanimuoti akcija“, – taip Seimo pirmininkės pavaduotojas praėjusią savaitę apibūdino LVŽS sprendimą dalyvauti „Didžiajame šeimos gynimo marše“. Panašu, kad A. Mazuronis savo požiūrio nepakeitė nepaisydamas oficialios partijos pozicijos.


„Aš neketinu dalyvauti, nors turiu tris vaikus, su žmona gyvenu jau daugiau nei 20 metų, bet aš nematau būtinybės eiti į šeimų gynimo maršą. Aš, kaip tradicinės šeimos atstovas, nesijaučiu, kad mane kažkas pultų ar mane reiktų nuo kažko ginti“,– Eltai teigė A. Mazuronis, kartu patikindamas, kad, nepaisant išsiskiriančio partijos ir asmeninio požiūrio, jis kritikos iš kitų „darbiečių“ neva nesulaukia.

REKLAMA


Tradicinės šeimos atstovu save laikantis A. Mazuronis neišsižadėjo savo požiūrio, kad šio renginio nereikėtų politizuoti ir jame neplanuoja dalyvauti, o su savo šeima Vingio parke, kuriame vyks renginys, jis ketina apsilankyti kitą dieną. Renginio organizatorių išsakomi politiniai pareiškimai, „darbiečio“ nuomone, rodo, kad tai yra politinis, o ne šeimų renginys.


„Jeigu tai yra šeimų maršas, tai aš jį įsivaizduoju, kaip gražų pikniką, kuriame visi su šeimomis, su vaikais sueina ir mėgaujasi geru oru, diskutuoja apie Lietuvos pasirodymą „Eurovizijoje“ ir kitus dalykus, bet ne apie tai, kaip „Seimą išnešti ant šakių“ ar panašius akivaizdžiai politinius ir nieko bendro su šeimų reikalais neturinčius klausimus. Kai graži idėja tampa politiniu renginiu, tai jau nebe šeimų maršas, o politinis mitingas“,– tvirtina „darbietis“, pažymėdamas, kad kai kurie renginio organizatorių pareiškimai išgąsdino ir jo paties vaikus.

REKLAMA


„Iš to, ką stebėjau viešojoje erdvėje ir iš asmenų, kurie prisistatė kaip organizatoriai, tai gal ne tiek man, kiek mano vaikams šiek tiek bauginančiai nuskambėjo, kad juos čia kažkur „medžios“ organizatoriai“,– tikino A. Mazuronis.


Vilniaus miesto savivaldybė į Šeimų sąjūdžio organizuojamą protesto mitingą Vilniaus Vingio parke gegužės 15 d. leido surinkti iki 7 tūkst. žmonių iš visos Lietuvos.


Šeimų sąjūdžio teigimu, numatytą dieną automobilių kolona pajudės iš Klaipėdos į Vilnių, pakeliui prisijungiant įvairių regionų dalyviams, kol galiausiai visi susirinks į „visos Lietuvos vienybės ir protesto mitingą Vingio parke“.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)