G. Landsbergis: kirtę ES sieną ekonominiai migrantai turi būti grąžinti ten, iš kur išvyko

G. Landsbergis: kirtę ES sieną ekonominiai migrantai turi būti grąžinti ten, iš kur išvyko


Situacijai Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje darantis vis labiau įtemptai, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis tikina, kad dedamos visos įmanomos pastangos, jog visi neteisėti ekonominiai migrantai būtų grąžinti atgal.


Taip pat, pažymi ministras, būtina neutralizuoti Baltarusijos režimo galimybę į Lietuvą siųsti nelegalius migrantus.


„Situacija įtempta ir turi tendenciją blogėti. Užsienio reikalų ministerijos tikslas aiškus – neteisėtai kirtę ES sieną ekonominiai migrantai turi būti grąžinti ten, iš kur išvyko.


Ir tuo pačiu iš Aliaksandro Lukašenkos turi būti atimta galimybė apgaulės būdu vilioti naujus pabėgti ketinančius, kad į ES pakliūti bus lengva. Iki sienos su režimo pagalba atvykti gal ir įmanoma, tačiau toliau nukeliauti galimybių nėra“, – sakė užsienio reikalų ministras.


Kaip tvirtina Užsienio reikalų ministerija, nelegalios migracijos klausimas keliamas tiek ES institucijose, tiek ministro dvišaliuose susitikimuose – su Graikijos, Irako, Turkijos ir kitų šalių užsienio reikalų ministrais. Pasak ministerijos, jau artimiausiu metu planuojamas vizitas į Iraką bei Turkiją.

REKLAMA


Kaip penktadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), per parą Druskininkų savivaldybėje, Lazdijų, Varėnos, Šalčininkų, Švenčionių ir Ignalinos rajonuose pareigūnai sulaikė dar 150 neteisėtų migrantų.


Net 68 iš jų įkliuvo Druskininkų pasieniečiams. Iš viso šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai patekti bandė daugiau kaip 800 migrantų.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)