G. Landsbergis: finansavimo projektai, iš kurių naudą gauna Baltarusijos režimas, turėtų būti nedelsiant nutraukti

G. Landsbergis: finansavimo projektai, iš kurių naudą gauna Baltarusijos režimas, turėtų būti nedelsiant nutraukti


Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad finansavimo projektai, iš kurių naudą gauna Baltarusijos režimas, turėtų būti nedelsiant nutraukti.


„Mūsų žiniomis, tam tikri papildomi techniniai darbai yra pradėti atlikti Astravo atominėje elektrinėje (AE), tuos darbus atlieka Vakarų kompanijos. Mūsų žiniomis, tie darbai yra finansuojami tarptautinių finansinių institucijų. Manau, kad tai yra nepriimtina ne tik dėl to, kad tai yra Astravo AE, bet ir dėl visos situacijos, kokia dabar yra Baltarusijoje. Iš esmės ten valstybinius režimo projektus finansuoja europinės, tarptautinės finansinės institucijos“, – LRT radijui antradienį sakė G. Landsbergis.


„Dėl to į valstybės poziciją įtraukėme, kad tokie darbai ir finansavimo projektai būtų nedelsiant nutraukti“, – pridūrė ministras.


Vyriausybė ragina tarptautines finansines institucijas, ES šalių narių finansines ir eksporto kreditus bei garantijas teikiančias institucijas ir agentūras nutraukti finansavimo, garantijų ir pagalbos mechanizmus Baltarusijoje įgyvendinamiems valstybiniams projektams, iš kurių tiesiogiai ar netiesiogiai gauna naudą Aliaksandro Lukašenkos režimas.

REKLAMA


Sekmadienį iš Graikijos į Lietuvą skridęs „Ryanair” laineris po melagingo pranešimo apie neva jame esančią bombą buvo priverstinai nutupdytas Minske. Baltarusijos oro erdvėje jį lydėjo šios šalies karinių oro pajėgų naikintuvas Mig-29.


Lėktuvu skrido Baltarusijos režimo kritikas Ramanas Pratasevičius, kuris buvo sulaikytas Minske.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)