A. Dulkys į ateitį žvelgia optimistiškai: tikisi atsisakyti karantino nepaisant Delta atmainos plitimo

A. Dulkys į ateitį žvelgia optimistiškai: tikisi atsisakyti karantino nepaisant Delta atmainos plitimo


Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys ir toliau optimistiškai vertina galimybes nuo liepos mėnesio Lietuvoje atsisakyti karantino režimo, nepaisant iš Indijos kilusios Delta koronaviruso atmainos plitimo šalyje.


„Šiam momentui panašu, kad situaciją valdome tomis priemonėmis, kurias turime. Bendradarbiaujame ir su kolegomis kitose šalyse, kuriose tų atmainų yra ir daugiau.


Kol kas tebemanome, kad birželis galėtų būti paskutinis karantino mėnuo. Vėliau, matyt, tęstųsi ekstremali situacija. Kaip visą laiką – būsime dinamiški, seksime įvykius, žiūrėsime į skaičius“, – pirmadienį po diskusijos Prezidentūroje surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo A. Dulkys.


Ministras pabrėžė, kad šiuo metu pandemijos valdymo situacija yra kitokia, negu praėjusią vasarą, kuomet taip pat buvo atsisakyta karantino režimo, tačiau rudenį vėl įvyko COVID-19 atvejų šuolis.


„Nepamirškime, kad mūsų situacija dabar kitokia. Mes turime vakcinavimo procesą, nacionalinę testavimo strategiją“, – tikino A. Dulkys.


Lietuvoje praėjusią parą, birželio 20-ąją, koronaviruso infekcija patvirtinta 28 žmonėms, mirė 1 žmogus, skelbia Statistikos departamentas.

REKLAMA


Kaip skelbia Statistikos departamentas, naujų atvejų skaičius per 14 dienų, tenkantis 100 000 gyventojų, Lietuvoje pirmadienio rytą siekia 66,4 atvejo. Pastarųjų 7 dienų naujų atvejų vidurkis parai – 85 atvejai.


Per praėjusią parą vakcinuota pirma skiepo doze 77 žmonės, antra -542. Iš viso iki šiol vakcinuota dviem skiepo dozėmis 838815 žmonių.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>