V. Čmilytė-Nielsen: manau, kad šią kadenciją išspręsime klausimą dėl Seimo viešbučio pardavimo

V. Čmilytė-Nielsen: manau, kad šią kadenciją išspręsime klausimą dėl Seimo viešbučio pardavimo


Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako mananti, kad klausimas dėl Seimo viešbučio pardavimo per šią kadenciją bus išspręstas.


„Seimo valdyboje esame diskutavę apie galimą Seimo viešbučio pardavimo klausimą ir iš esmės tokį sutarimą turime, kad jo reikėtų imtis. Natūralu, kad jis būtų išspręstas, reikia kelių žingsnių – Seimas turės apsispręsti, Seimo statutą reikėtų keisti, tačiau pirmieji žingsniai ta linkme yra padaryti ir manau, kad šią kadenciją mes šį klausimą išspręsime“, – LRT radijui trečiadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.


Jos teigimu, pačiu optimistiškiausiu scenarijumi teisinius sprendimus būtų galima priimti dar šiais metais, tačiau visi kiti procesai gali užtrukti.


„Pačiu optimistiškiausiu atveju mes tuos teisinius sprendimus galėtume priimti. Ar įvyks visi kiti procesai per metus, aš tikrai nesiimčiau prognozuoti, kad tai įvyks taip greitai. Tai užtrunka šiek tiek laiko, todėl ir miniu visą kadenciją, tačiau tai yra vienas iš darbų, kuriuos mes, kaip Seimo valdyba, esame užsibrėžę“, – sakė Seimo pirmininkė.

REKLAMA


Seimo valdyba gruodžio viduryje nusprendė įpareigoti Seimo kanceliariją pradėti valdomo turto – statinio, esančio Gedimino pr. 60 – vertinimo procedūrą.


V. Čmilytė-Nielsen: S. Gentvilas turi visišką mano pasitikėjimą


Vertindama aplinkos ministrui pastaruoju metu žeriamą kritiką, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad jis turi visišką jos pasitikėjimą.


„Manau, kad Simonas Gentvilas yra aktyvus ir drąsus politikas ir drąsiai ėmėsi problemų sprendimo. Natūralu, kad sulaukė įvairių reakcijų. Tikrai yra labai daug jį palaikančių, yra ir kritikos“, – teigė ji LRT Radijui trečiadienį.


Anot V. Čmilytės-Nielsen, kilęs konfliktas tarp S. Gentvilo ir Aplinkos apsaugos departamento (AAD) yra vidinis, ir Seimas į tai kištis neturėtų.


„Manyčiau, kad šiuo atveju vyksta vidiniai ministerijos procesai ir nevertėtų jų supolitinti. S. Gentvilas turi mano visišką pasitikėjimą, ir manau, kad ši istorija, kad ir kokia ji būtų nemaloni, netrukus baigsis“, – sakė ji.

REKLAMA


Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis bei LVŽS frakcijos Seime seniūnė Aušrinė Norkienė kiek anksčiau kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą, premjerę Ingridą Šimonytę bei Generalinę prokuratūrą dėl aplinkos ministro S. Gentvilo galimai neteisėtų veiksmų.


Išplatintame pranešime teigiama, kad susirūpinimas dėl aplinkos ministro skaidrumo ir veiklos teisėtumo kilo po to, kai LVŽS frakcija surengė susitikimą su Aplinkos apsaugos departamento vadove Olga Vėbriene. Šio posėdžio metu O. Vėbrienė nurodė, kad antrąją ar trečiąją ministro darbo dieną S. Gentvilas ją buvo išsikvietęs pasiaiškinti, kodėl ji prokuratūrai perdavė informaciją apie galimai neteisėtus veiksmus ir prokuratūros paprašė ginti viešąjį interesą aplinkosaugos srityje.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)