Seimo pirmininkė: nuotoliniu būdu Seimas bus pasiruošęs dirbti sausį

Seimo pirmininkė: nuotoliniu būdu Seimas bus pasiruošęs dirbti sausį


Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad nuotoliniam darbui Seimas bus pasiruošęs sausį. Pasak parlamento vadovės, šiuo metu Seimo kanceliarijos darbuotojai jau testuoja nuotolinio darbo sistemą.


„Šiandien kanceliarijos darbuotojai toliau testuoja nuotolinio darbo sistemą. Su Seimo frakcijų atstovais, seniūnais esame sutarę, kad pirmąją sausio savaitę rinksimės į rudens sesijos pratęsimą (...), tuomet ir galės visi Seimo nariai pratestuoti nuotolinio darbo sistemą. Esant reikalui, galėsime balsuoti, diskutuoti jau nuotoliniu būdu. Perėjimas prie nuotolinio darbo eina pagal grafiką. Žinoma, būtume norėję, kad anksčiau tai būtų galima padaryti. Deja, praėjusią vasarą pritrūko politinės valios ir noro pereiti prie nuotolinio darbo. Džiaugiuosi, kad dabar jau esame priartėję prie proceso išsprendimo“, – „Žinių radijui“ sakė V. Čmilytė-Nielsen.


Gruodžio pradžioje parlamentarai Seimo Statute numatė galimybę rengti Seimo posėdžius ir nuotoliniu būdu.

REKLAMA


V. Čmilytė-Nielsen apie Seimo balsavimą dėl biudžeto: galime tikėtis ir platesnės paramos


Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, vertindama tai, kokios parlamentarų paramos susilaukė antradienį patvirtintas kitų metų biudžetas, teigia reginti pagrindą artimoje ateityje tikėtis plataus palaikymo klausimams, susijusiems su žmogaus teisėmis.  


„Biudžeto priėmimas yra lakmuso popierėlis, kuris parodo, ar valdančioji dauguma balansuoja visiškai ant ribos, ar gali tikėtis platesnio palaikymo. Vakarykštis balsavimas parodė, kad mes galime tikėtis ir platesnės paramos. Nors didžiausios opozicinės frakcijos jo nepalaiko, kas yra natūralu. Šis biudžetas priimtas pačioje šios kadencijos pradžioje, natūralu, rinkimai ką tik praėję“, – „Žinių radijui“ sakė parlamento vadovė.


„Bet žvelgdama į artėjančius metus ir visą šią kadenciją, aš tikiuosi, kad, kai priiminėsime reikšmingus sprendimus žmogaus teisių srityje ar kitus įsisenėjusius dalykus, plataus palaikymo šiame Seime galima ieškoti ir tikėtis. Nepaisant vakarykščių emocingų diskusijų, aš matau pagrindą švelniam optimizmui“, – pridūrė V. Čmilytė-Nielsen.  


Seimas antradienį po audringų diskusijų patvirtino kitų metų biudžeto projektą. Už jį balsavo 77 Seimo nariai, prieš – 2, susilaikė – 49. Posėdį lydėjo šūkiai „gėda“, grasinimai palikti salę, nesusipratimai, už ką balsuojama, o dėl mažo balsuojančių parlamentarų skaičiaus pasiūlymų biudžetui svarstymą ne kartą raginta nutraukti.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)