G. Nausėda: nerimą kelia, kad neturime aiškaus ir skaidraus veiksmų plano, kaip apsirūpinti apsaugos priemonėmis

G. Nausėda: nerimą kelia, kad neturime aiškaus ir skaidraus veiksmų plano, kaip apsirūpinti apsaugos priemonėmis


Šalies vadovas Gitanas Nausėda sako, kad jam nerimą kelia tai, jog, ruošiantis antrajai koronaviruso infekcijos bangai, neturima aiškaus ir skaidraus plano, kaip apsirūpinti apsaugos ir testavimo priemonėmis.


„Kas man kol kas kelia nerimą – tai vadinamoji vadybinė arba finansinė reikalo pusė, kai mes vis dar nematome aiškaus, skaidraus ir iš anksto pasirengus numatyto veiksmų plano, kaip apsirūpinti apsaugos priemonėmis, kad nereikėtų paskui griūnant strimgalviais daryti tuos viešuosius pirkimus“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė G. Nausėda.


Prezidentas ragino įvertinti galimą apsaugos ir testavimo priemonių poreikį ir kuo būtų galima apsirūpinti iš anksto.


„Raginu labai aiškiai įvertinti galimą apsaugos ir testavimo priemonių poreikį, įvertinti, kuo galėtume apsirūpinti iš anksto, nesiimdami kažkokių nestandartinių pirkimo instrumentų. Aš manau, kad atviro konkurso instrumentas yra kur kas pranašesnis skaidrumo požiūriu negu neskelbiamų derybų kelias ir, numačius tą poreikį, galima vykdyti pirkimus planingai“, – kalbėjo G. Nausėda.

REKLAMA


Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) įtarimus yra pareiškusi tuometinei sveikatos apsaugos viceministrei Linai Jaruševičienei. Kaip teigia FNTT, atliekamame tyrime dėl 6 mln. eurų vertės greitųjų koronaviruso testų pirkimo L. Jaruševičienė įtariama galimu piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi bei įgaliojimų viršijimu.


Tuo metu Specialiųjų tyrimų tarnyba atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimai neteisėtų veiksmų, susijusių su didelės vertės koronaviruso reagentų pirkimu. Įtarimai prekyba poveikiu pareikšti tuometiniam Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos (POLA) prezidentui Šarūnui Narbutui. Sulaukęs įtarimų, jis iš šių pareigų pasitraukė.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)