Prezidentas sukritikavo valdančiuosius: aš neaiškinsiu, kuri byla „turi perspektyvą“, o kuri „subliūkš“

Prezidentas sukritikavo valdančiuosius: aš neaiškinsiu, kuri byla „turi perspektyvą“, o kuri „subliūkš“


Prezidentas Gitanas Nausėda sukritikavo valdančiųjų „valstiečių“ lyderius, viešai abejojančius Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareikštais įtarimais sveikatos apsaugos viceministrei Linai Jaruševičienei. Šalies vadovas kartoja – sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai teks atsakyti į susikaupusius klausimus dėl koronaviruso testų viešųjų pirkimų.


„Į konkrečių tyrimų klausimus nesikišau ir nesikišiu ir, skirtingai nuo kitų politikų, neaiškinsiu, kuri byla „turi perspektyvą“, o kuri „subliūkš“. Žinau viena – politikų taip pamėgtai „atpirkimo ožių“ paieškos praktikai turi ateiti galas, o vadovai privalo prisiimti atsakomybę už savo komandos ir gerus, ir blogus darbus. Sveikatos apsaugos ministrui A. Verygai teks atsakyti į susikaupusius klausimus. Ne man, o visuomenei ir kompetentingoms institucijoms“, – penktadienį feisbuke pareiškė prezidentas G. Nausėda.


Sveikatos apsaugos ministras A. Veryga penktadienį teigė manąs, kad teisėsaugos pateikti įtarimai L. Jaruševičienei yra iš piršto laužti. Ministras taip pat pabrėžė nesuprantantis prezidento G. Nausėdos raginimų kuo greičiau pateikti paaiškinimus. Pasak A. Verygos, Prezidentūra pandemijos metu visą situaciją stebėjo iš arti.

REKLAMA


„Paraginimai grįžti ir pasiaiškinti man taip pat yra keisti, nes visą laikotarpį, kuomet SAM vyko COVID-19 valdymo štabas, Prezidentūros atstovai kiekvieną rytą nuotoliniu videoryšiu jungdavosi prie štabo ir stebėjo, ir matė visą šitą situaciją. Lygiai taip pat matė, kai mes dalinamės darbus“, – LRT radijui sakė A. Veryga.


„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis taip pat yra teigęs, kad FNTT įtarimai sveikatos apsaugos viceministrei laikui bėgant subliūkš.


Pirmadienį teisėsauga pranešė apie pareikštus įtarimus sveikatos apsaugos viceministrei L. Jaruševičienei.


Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) teigimu, atliekamame tyrime dėl 6 mln. eurų vertės greitųjų koronaviruso testų pirkimo L. Jaruševičienė įtariama galimu piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi bei įgaliojimų viršijimu. Tą patį pirmadienį viceministrė įteikė prašymą ją atleisti.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 15 (2024)

    Savaitė - Nr.: 15 (2024)