I. Šimonytė apie R. Sinkevičiaus darbą: gaila, bet sprendimus teks akylai stebėti

I. Šimonytė apie R. Sinkevičiaus darbą: gaila, bet sprendimus teks akylai stebėti


Konservatorių rinkimų sąrašo lyderė Ingrida Šimonytė, vertindama naująjį ekonomikos ir inovacijų ministrą Rimantą Sinkevičių, sako, kad per trumpą iki Seimo rinkimų likusį laiką ministras nepadarys didžiulių darbų, tuo metu jo atliekamus sprendimus, pažymi politikė, teks akylai stebėti.


I. Šimonytės teigimu, R. Sinkevičiaus turima patirtis nėra tai, ko dabar reikia šaliai.


„Prisimenant debatus aplink Luką Savicką, kur tikrai nepasakyčiau, kad manau, jog L. Savickas buvo geriausia kandidatūra, kokią galima Lietuvoje sugalvoti, bet jam buvo keliami labai aukšti reikalavimai ir priekaištaujama dėl per mažai patirties. Galiausiai mes baigiame su ministru, kuris turi labai daug patirties, bet labai gaila, kad ta patirtis, mano vertinimu, yra tikrai ne tai, ko mums reikia“, – penktadienį „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ sakė I. Šimonytė.


Parlamentarė pareiškė abejonę, kad R. Sinkevičius iki Seimo rinkimų spės padaryti reikšmingų darbų.


„Jeigu per pačią pandemijos tirštumą mes neturėjome ekonomikos ministro – turėjome poną Vaičiūną ant dviejų kėdžių, bet neturėjome ekonomikos ministro ir kažkaip reikalai sukosi, ar tikrai šiuos tris, keturis mėnesius, kiek yra likę iki naujos Vyriausybės formavimo, ponas Sinkevičius atliks kažkokius labai didingus darbus? Jis pats sako, kad nesiruošia to daryti“, – pažymėjo I. Šimonytė.

REKLAMA


Kartu ji atkreipė dėmesį, kad sprendimai, susiję su ministro kuruojama sritimi, turės būti atsakingai stebimi.


„Klausimais, kaip bus paskirstyti verslo paramos pinigai, kurie vis dar išlieka nepaskirstyti, prisimenant tam tikras nomenklatūrines tradicijas ir tai, už ką šie politikai buvo praminti bebrų pravarde, gaila, bet tos rizikos yra labai didelės. Tiesiog reikės labai akylai stebėti tuos sprendimus“, – pridūrė konservatorių sąrašo lyderė, buvusi finansų ministrė.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)