I.Šimonytė apie vidinį partijos reitingavimą: krikdemai visada būdavo aukštose pozicijose

I.Šimonytė apie vidinį partijos reitingavimą: krikdemai visada būdavo aukštose pozicijose


Konservatorių rinkimų sąrašo lyderė Ingrida Šimonytė tvirtina, kad vidinio partijos rinkiminio sąrašo reitingavimo rezultatai jos nenustebino. Pasak politikės, krikdeminiam flangui atstovaujantys partijos nariai visada po vidinio reitingavimo užima aukštas vietas sąraše. Tokia situacija, pažymi I. Šimonytė, gali keistis jau po rinkimų.


„Čia kažkas tą intrigą turbūt kuria sąmoningai – todėl, kad reikia kažką kalbėti. Kažkam tas kalbėjimas galbūt yra naudingas, bet aš, kaip žmogus, balsuojantis už Tėvynės sąjungą pastaruosius 15 metų, labai gerai žinau, kaip atrodydavo Tėvynės sąjungos sąrašas visuose rinkimuose. Visuose rinkimuose situacija būdavo labai panaši: žmonės, kuriuos yra įprasta priskirti krikdeminiam sparnui, visada vidiniame reitingavime būdavo aukštose pozicijose“, – penktadienį „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ sakė I. Šimonytė.


Jos teigimu, konservatorių rinkėjai reitingavimui skiria didelį dėmesį, tad situacija po rinkimų gali keistis.


„Tai nereiškia, kad krikdemai išliks aukštose pozicijose po Seimo rinkimų,nes Tėvynės sąjungos rinkėjas yra ypatingas tuo, kad turbūt aktyviausiai reitinguoja sąrašą, kuris pateikiamas rinkimuose. Tiesiog pagal statistiką galima pasakyti, kad Tėvynės sąjungos rinkėjai daugiausia skiria dėmesio reitingavimui. Kitų partijų rinkėjai daug mažiau keičia tą sąrašą, kuris yra pasiūlytas rinkimams. Po rinkimų paprastai tas sąrašas gana stipriai keičiasi“, – atkreipė dėmesį I. Šimonytė.

REKLAMA


Pasak parlamentarės, sąrašas dar gali šiek tiek keistis, nes pagal partijos taisykles, jį gali koreguoti sąrašo lyderis ir partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis.


„Nieko labai dramatiško čia tikrai nematau. Tokia buvo partijos reitinguotojų valia. Mes su Gabrieliumi turime teisę šiek tiek sąrašą keisti pagal taisykles, kurios yra patvirtintos“, – pridūrė politikė.


TS-LKD sąrašo pirmosios dvi vietos – nepartinės I. Šimonytės ir partijos pirmininko G. Landsbergio – nebuvo reitinguojamos.


Trečioje ir ketvirtojoje vietose po reitingavimo atsidūrė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys, krikdemas Laurynas Kasčiūnas ir Aplinkos apsaugos komiteto narys, taip pat krikdemiškojo flango atstovas Paulius Saudargas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)