R. Sinkevičius: su vidaus vartojimu padėtis geresnė, iššūkis – eksportas

R. Sinkevičius: su vidaus vartojimu padėtis geresnė, iššūkis – eksportas


Ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius sako, kad vidaus vartojimo padėtis yra geresnė, tačiau ne taip paprasta bus su eksporto atsigavimu.  


„Ekonomiką maitina vidaus vartojimas ir eksportas. Vidaus vartojimo padėtis yra geresnė: čia išmokas gavo ir vaikai, ir darbo neturintys asmenys, ir darbdaviai tam tikras dotacijas, skirtos nuomos mokesčio kompensacijos. Visa tai atkūrė mokią vidaus rinką. O atkurti eksportą, kuris ekonomikoje sudaro didesnę dalį visos veiklos, kol kas sunkoka ne tik dėl lėto skirtų lėšų panaudojimo, bet ir dėl visokių eksporto ir transporto logistikos suvaržymų“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė R. Sinkevičius.


„Šitas faktorius ne visai priklauso nuo mūsų. Tikėkimės geriausio. Užtat verslas, matydamas realią padėtį, kartais net turėdamas galimybes palankiai kredituotis, kol kas taip žiūri: kam tas kreditas, jeigu kol kas aš neturiu eksporto arba žaliavų importo galimybių. Tas faktorius egzistuoja“, – pridūrė ministras.

REKLAMA


Finansų ministerija antradienį skelbė, kad šalies eksportas šiais metais gali sumažėti 13,5 proc. Ministerija taip pat prognozuoja, kad ekonomika smukimas šiemet sieks 7 proc.


R. Sinkevičius palaiko tikslą konsoliduoti asocijuotas verslo struktūras


Naujasis ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius palaiko tikslą konsoliduoti asocijuotas verslo struktūras.


„Tenka apgailestauti, kad verslo asocijuotų struktūrų, mano skaičiavimu, yra ne viena, o kokios penkios. Būtų gerai, kad jos konsoliduotųsi. Jei konsolidacijos nėra, tai ministras kaip politikas kitąsyk būtų pasimetime. Viena asociacija nori kažko vieno, bet pasitaiko taip, kad kita asociacija nori visiškai priešingai“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė R. Sinkevičius.


Jis sakė sveikinantis naujojo Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidento Vidmanto Janulevičiaus poziciją vienyti asocijuotas organizacijas į vieną ar kelias stambesnes.

REKLAMA


„Sveikinu V. Janulevičių, kuris pareiškė, kad bus imama kryptis vienyti asocijuotas verslo struktūras į vieną ar dvi stambesnes struktūras, ir tada tas bendravimas būtų produktyvesnis“, – sakė ministras.


Antradienį išrinktas LPK vadovu išrinktas V. Janulevičius vienu iš savo kadencijos tikslų įvardija asocijuotų verslo struktūrų konsolidavimą. Jis teigė, kad ateityje gali būti asociacijų jungimųsi.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)