I. Šimonytė: biudžeto įstatymas turi būti patikslintas, kad turėtume supratimą, kokią skolos naštą prisiimame

I. Šimonytė: biudžeto įstatymas turi būti patikslintas, kad turėtume supratimą, kokią skolos naštą prisiimame


Seimo konservatorių frakcijos narė, buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė sako, kad biudžeto įstatymas turi būti patikslintas tam, kad būtų aišku, kokią skolos naštą valstybė prisiima ir kokioms priemonėms ji bus paskirstyta.


„Įstatymas turėtų būti patikslintas vien jau tam, kad mes iš viso turėtume supratimą, kokią skolos naštą mes prisiimame tam, kad padėtume savo ekonomikai, ir kokioms priemonėms ta skola bus paskirstyta – kiek mokesčių mažinimui, kiek išlaidų didinimui, kokio rezultato siekiame“, – Seime žurnalistams sakė I. Šimonytė.


Jos manymu, „Vyriausybė, drąsiai prisiimdama papildomus įsipareigojimus, pažeidžia biudžeto įstatymo nuostatas“.


„,Kai prasidėjo COVID–19 krizė, Seimas padidino Vyriausybei galimybę skolintis vien todėl, kad pajamos nebuvo surenkamos, natūralu, kad Vyriausybei būtų tekę didelę dalį išlaidų dengti skolintomis lėšomis. Bet dabar Vyriausybė drąsiai prisiima papildomus įsipareigojimus, kurie nėra numatyti biudžeto įstatyme, mano nuomone, manipuliuodama ir iš esmės pažeisdama biudžeto įstatymo nuostatas“, – kalbėjo Seimo narė.


Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis gegužės pabaigoje sakė nematantis teisinio argumento, kad reikėtų peržiūrėti šių metų biudžetą.


„Kol kas teisinio argumento, kad tą reikia daryti, nematau. Jei tik bus, tai svarbiausia apsispręsti – ar mes norime finansinės ataskaitos (...), ar norime turėti biudžeto pataisymą, kad Seimas diskusijų metu priimtų biudžeto pataisymus dėl mūsų ilgalaikės perspektyvos mokesčių keitimo, finansinių įsipareigojimų, išlaidų srityse“, – Seime anksčiau sakė S. Skvernelis.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>