A.Širinskienė: tai galbūt prezidento patarėjų nepatirtis ir nesuvokimas, kaip dirba Seimas

A.Širinskienė: tai galbūt prezidento patarėjų nepatirtis ir nesuvokimas, kaip dirba Seimas


Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė apgailestauja, kad  tik trečiadienio vakarą, plenarinio posėdžio išvakarėse, buvo  įregistruotas šalies prezidento Seimui teikiamas įstatymų projektų paketas, kurį prašoma priimti ypatingos skubos tvarka.


„Kas keisčiausia, Teisės departamentas kažkaip kiek anksčiau gavo projektą negu Seime buvo įregistruotas. Bandau tokius dalykus  nurašyti į tai, kad  galbūt tai prezidento patarėjų nepatirtis ir nesusivokimas, kaip dirba Seimas, bet tuoj bus metai darbo, ir tokia  toki situacija tęsiasi. Fiziškai yra neįmanoma, kai prieš darbo pabaigą įregistruojamas projektas, jį perskaityti, ir dar prašoma įtraukti į kitos dienos darbotvarkę. Manau, kad parlamentas nori balsuoti žinodamas, už  ką balsuoja, nori  susipažinti  su projektais. Dabar tos galimybės nelabai lieka, manau, tai nėra tas pavyzdys, kaip galėtų bendrauti institucijos“,- ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė A. Širinskienė.


Pasak jos, įregistravus projektą Seimo Teisės departamentas turi 7 dienas pateikti išvadas,  o Seimo nariai turi laiko susipažinti su projektu.

REKLAMA


„Manau,  visi puikiai  supranta,  kokios kokybės gali būti  Teisės departamento išvados, kai žmonės priverčiami naktį dirbti. (...) Teisės departamentas naktimis fiziškai nesugeba padaryti išvadų. Kiek žinau, šiuo metu  yra tik vaiko pinigų klausimu išvados padarytos ir šis projektas bus pateikiamas. Matyt, jam  bus pritarta ir bus prašoma Vyriausybės išvados ir tų skubos tvarkų, kaip nori Prezidentūra. Šiuo atveju fiziškai  neįmanoma, nes Vyriausybės  išvada  yra ne per dieną parašoma“,- sakė A. Širinskienė.


Pasak jos, naudojant valstybės biudžeto lėšas  reikia ir Finansų ministerijai padaryti paskaičiavimus, Vyriausybė turi įvertinti valstybės galimybes.


„Seimo Statuto nuostatos  reikalauja, kad privalomai dėl biudžetinių projektų Vyriausybė turi pasisakyti, nepriklausomai nuo to, ar Prezidentas teikia,  ar Seimo narys, Seimo narių grupė, ar komitetas“,- sakė A. Širinskienė.


Trečiadienį į darbo dienos pabaigą buvo įregistruotas prezidento Gitano Nausėdos teikiamas Seimui Vienkartinės išmokos vaikams, skirtos COVID-19 (koronaviruso infekcijos) pandemijos sukeltiems padariniams mažinti  įstatymo projektas, Gyventojų pajamų mokesčio, Teisėkūros pagrindų, Mokesčių administravimo įstatymų pakeitimų projektai.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)