Nenuleidžia rankų dėl vienkartinių išmokų vaikams: prašo prezidento pagalbos

 Nenuleidžia rankų dėl vienkartinių išmokų vaikams: prašo prezidento pagalbos


Antradienį dalis Mišriai Seimo narių grupei priklausančių parlamentarų laišku kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą, prašydami jo paramos pastarąją savaitę pritarimo nesulaukusiai iniciatyvai išmokėti vienkartines 200 eurų išmokas vaikams.


Politikai viliasi, kad prezidentas galėtų būti tas, kuris suvienytų visas partijas bendro sprendimo priėmimui Seime ir padėtų užtikrinti reikiamą pagalbą visoms socialiai jautrioms gyventojų grupėms.


Seimo palaikymo nesulaukusią iniciatyvą išmokėti 200 eurų išmokas siekiančias išmokas vaikams pastarąją savaitę kėlė Darbo partijai priklausantys Seimo nariai Mindaugas Puidokas ir Andrius Mazuronis. Prie kreipimosi į prezidentą prisidėjo Valentinas Bukauskas, Artūras Skardžius ir Petras Čimbaras.


Seimo nariai teigia pritariantys prezidentui, kad parama turėtų pasiekti kuo daugiau visuomenės grupių, ypač vaikus auginančias šeimas, ir kad lėšos būtų išmokėtos artimiausiu metu. Jų teigimu, siūloma išmoka vaikams, priešingai nei tik rugpjūtį ketinama išmokėti vienkartinė išmoka pensininkams ir kitoms socialinėms grupėms, į gyventojų kišenes galėtų būti pervesta bematant.

REKLAMA


„Administravimo kaštų būtų išvengta ir pinigus galima būtų išmokėti nedelsiant, nes išmoka būtų vykdoma per jau dabar veikiančią vaiko pinigų sistemą“, – rašoma Mišrios Seimo narių grupės pranešime, informuojančiame apie prezidentui išsiųstą laišką.


„Apmaudu, bet Seimui pritrūko vienybės ir šiuo svarbiu klausimu. Jis paskendo partinėse rietenose ir buvo atmestas, nors visi žino, kad šeimos su vaikais turi didžiausius poreikius ir yra aktyviausi vartotojai. Jiems skirti pinigai tikrai sugrįžtų per vartojimą ir sustiprintų valstybės ekonomiką“, – teigia parlamentarai, vertindami tai, kad siūlymas dėl vienkartinių 200 eurų išmokų vaikams pastarąją savaitę nesusilaukė palaikymo Seime.


Seimo nariai, išgirdę apie prezidento siekį parengti savo siūlymus, kreipiasi į jį prašydami apsvarstyti galimybę į rengiamą įstatymo projektą įtraukti vienkartines 200 eurų išmokas vaikams.


Laiške prezidentui Seimo nariai rašo, kad dabar tinkamiausias laikas prisiminti valdančiųjų partijų pažadus reikšmingiau didinti vaikų pinigus, nei tai buvo padaryta metų pradžioje. Pasak šalies vadovo užtarimo prašančių politikų, nors 200 eurų papildoma išmoka prie vaiko pinigų greičiausia nepadengs visų šeimų patirtų kaštų, bet bent leis geriau pasirūpinti vaikais ar svarstyti galimybes juos išleisti į vasaros stovyklas, jei Vyriausybė jas leis organizuoti.

REKLAMA


Seime ketvirtadienį buvo patvirtintas beveik 931,7 mln. eurų pagalbos priemonių paketas verslui, darbuotojams, nepasiturintiems asmenims ir pensininkams.


Viena iš plane numatytų priemonių – vienkartinė 200 eurų išmoka pensininkams, neįgaliesiems, našlaičiams ir darbo ieškantiems asmenims. Planuojama, kad šie pinigai gavėjus pasiektų rugpjūčio mėnesį.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 15 (2024)

    Savaitė - Nr.: 15 (2024)