VSAT vadas: situacija prie valstybės sienos stabilizavosi

VSAT vadas: situacija prie valstybės sienos stabilizavosi


Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Rustamas Liubajevas sako, kad situacija prie valstybės sienos stabilizavosi – žmonės, anot jo, jau susigyveno su tuo, kad jų judėjimas yra ribojamas.


Kaip teigia VSAT vadas, stipriai sumažėjo ne tik lengvųjų automobilių, kertančių valstybės sieną, srautai, bet perpus sumažėjo ir krovininių transporto priemonių judėjimas.


„Galima teigti, kad situacija stabilizavosi, labai stipriai sumažėjo keleivių ir transporto priemonių srautai, kurie vyksta per valstybės sieną. (...) Iki karantino paskelbimo lengvųjų automobilių srautai buvo apie 800 tūkst. per mėnesį, tai stipriai dabar sumažėjo tokių automobilių – per paskutinį mėnesį atvyko tik 13 tūkst. Taip pat sumažėjo ir krovininių automobilių srautai – dvigubai. Dabar pakankamai nedideli yra srautai“, – antradienį LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ sakė R. Liubajevas.


Pasieniečių vado teigimu, sumažėjo ir tranzitu per Lietuvą keliaujančių užsieniečių skaičius.


„Žmonės susitaikė su tuo, kad jų vykimas per valstybės sieną yra ribojamas. Tokių asmenų tikrai yra nedaug. Praėjusią parą neišleidome 3 piliečių, o neįleidome į šalį 8 užsieniečių, kurie norėjo atvykti į Lietuvą. Sumažėjo ir tų trečiųjų šalių piliečių, kurie vyksta per Lietuvos teritoriją tranzitu“, – akcentavo R. Liubajevas.

REKLAMA


Vis dėlto VSAT vadas neslėpė, kad dar pasitaiko vienetai žmonių, bandančių kirsti valstybės sieną be pateisinamos priežasties.


„Tokių atvejų pasitaiko. (...) Dažniausiai žmonės iš nežinojimo ar savaip interpretuodami reikalavimus bando išvykti iš Lietuvos arba kažkaip nori pateisinti savo išvykimą, tačiau šiuo metu tie reikalavimai pakankamai gerai aprašyti ir mūsų pareigūnai puikiai žino, kokia yra situacija, bei tokių žmonių neišleidžia“, – patikino R. Liubajevas.


Nuo balandžio 3-iosios vidurnakčio asmenų ir (ar) jų asmeninės paskirties lengvųjų automobilių atvykimas į Lietuvos teritoriją leidžiamas tik per pasienyje su Lenkija veikiantį Kalvarijos-Budzisko bei pasienyje su Latvija veikiantį Saločių-Grenctalės automobilių kelių punktus.


Nuo šeštadienio nakties Lenkijos pareigūnai per tarptautinį Lazdijų – Aradninkų punktą nebepraleidžia krovininių automobilių, kurių bendroji masė viršija 7,5 tonos, paskelbė VSAT.


Pasienyje su Lenkija dar veikia Kalvarijos – Budzisko punktas, vykti per jį automobiliams dėl svorio nėra ribojimų.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)