R. Tamašunienė: greitu metu nematome galimybių atidaryti šalies sienų

R. Tamašunienė: greitu metu nematome galimybių atidaryti šalies sienų


Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė sako kol kas nematanti galimybių atidaryti šalies sienų nei Lietuvos piliečiams, nei užsieniečiams.


„Kol kas nematome galimybių atidaryti sienų. (...) Tikrai artimiausiu metu niekas nekeliaus – nei Lietuvos piliečiai, nei užsieniečiai. Nesitikime, kad greitai bus ta galimybė ir sienos bus atvertos, nes taip pat vertiname, kaip elgiasi kaimyninės valstybės. Kol kas tokių signalų, kad jie planuoja atidaryti sienas, nėra“, – „Žinių radijui“ aiškino vidaus reikalų ministrė.


Ji taip pat patikslino, kad savaitgalį tarpmiestiniai traukiniai važiuos.


„Traukiniai važiuos tarp miestų, yra saugus atstumas, autobusai jau dabar riboti, jau praktiškai tarpmiestinio transporto nelikę“, – sakė ministrė.


Pasak R. Tamašunienės, savaitgaliui pareigūnų, užtikrinančių viešąją tvarką, bus pasitelkta „maksimaliai daug“.


„Kai kurie rodikliai per karantiną yra kaip niekada geri: avaringumas keliuose, nusikaltimai viešose vietose, bet smurtas artimoje aplinkoje – tai tas rodiklis, kuris yra pakankamai aukštas. Todėl policijos ekipažai nuolat reaguoja į tokius atvejus, vyksta ir patruliavimas“, – sakė ji.

REKLAMA


Viešosios tvarkos užtikrinimui, priminė ministrė, pasienio pareigūnams talkina ir Lietuvos kariuomenė.


„Lietuvos kariuomenė talkina prie pasienio, Visuomenės sveikatos centrui, yra matuojama temperatūra, įvažiuojančių transporto priemonių vairuotojų, (...) tranzitinio – taip pat. Pareigūnai kartu su pasieniečiais turi neįleisti vairuotojo, kuris turi simptomų, netgi važiuoti tranzitu“, – teigė R. Tamašunienė.


Vykdant į Lietuvą atvykstančių ir iš mūsų šalies išvykstančių asmenų patikrinimus prie Europos Sąjungos vidaus sienų, vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė savo įsakymu pratęsė laikiną vidaus sienų kontrolę iki šių metų balandžio 27 d. 18.00 valandos.


Valstybės sienos kontrolė prie kaimyninių Lenkijos ir Latvijos Respublikų pratęsta tam, kad būtų užtikrintas draudimas į šalį atvykti užsieniečiams karantino laikotarpiu. Laikina valstybės sienų kontrolė buvo atkurta kovo 14-ąją.


„Kadangi pratęstas karantinas, atitinkamai tęsiama ir sienų kontrolė. Prekių judėjimas ir toliau nėra apribotas. Šiuo metu itin svarbu laikytis griežtų reikalavimų“, – teigia R. Tamašunienė.


Siekiant suvaldyti šalyje plintančio koronaviruso padarinius, Lietuva yra uždraudusi užsieniečiams atvykti į šalį. Užsieniečiams, kurie vyksta į savo gyvenamosios vietos valstybę, kirsti valstybės sieną leidžiama.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)