A. Anušauskas apie vokiečių sprendimą perduoti tankų Ukrainai: nuo to nusišalinti Vokietija negalėjo

A. Anušauskas apie vokiečių sprendimą perduoti tankų Ukrainai: nuo to nusišalinti Vokietija negalėjo


Vokietijai nusprendus Ukrainai perduoti 14 tankų „Leopard 2“, Lietuvos krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas teigia, kad tai parodo, kad Vokietija supranta NATO valstybių vienybę, palaikant Ukrainą kare prieš Rusiją.


„NATO bet kokiu atveju, kokie bebūtų dideli skirtumai tarp valstybių, jų požiūriai į Ukrainą ar į Rusiją ar į karą, aš manau, kad vienybės išlaikymas yra principinis klausimas. Ir, aš manau, kad sąjungininkų noras išlaikyti tą vienybę... Nuo to noro negalėjo nusišalinti ir Vokietija. Tai šiuo atveju, aš manau, kad tai yra esminis dalykas“, – žurnalistams trečiadienį Vyriausybės sakė A. Anušauskas.


Anot jo, tankų perdavimas Ukrainai yra svarbus žingsnis, tačiau kartu labai svarbu, kad šį ginklą ukrainiečiai tinkamai naudotų.


„Nėra universalių ginklų, nėra viską pakeičiančių ginklų, nėra viską pakeičiančių ginklų. Ir tankai, kaip ir bet kuri kita ginkluotė, turi būti naudojami tinkamai, tinkamai parenkant taktiką. Net ir pati geriausia ginkluotė vis tiek gali būti sunaikinta. Todėl, be abejonės, daug kas priklauso nuo Ukrainos vadų išmanumo. Jie jau ne kartą demonstravo Vakarų perduotos technikos išmanų naudojimą“, – dėstė A. Anušauskas.

REKLAMA


Jis svarstė, kad ukrainiečiai Vokietijos perduotais tankais galėtų išmokti naudotis maždaug per du mėnesius.


O. Scholzas patvirtino, kad Vokietija Ukrainai perduos 14 „Leopard“ tankų


Vokietija perduos Ukrainai 14 kovinių tankų „Leopard-2-A6“. Tai trečiadienį vyriausybės posėdyje paskelbė federalinis kancleris Olafas Scholzas, teigiama pranešime spaudai.


Vokietijos vyriausybė nusprendė skirti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms „Leopard 2“ tipo tankų, sakė jis. Tai esą yra intensyvių konsultacijų su artimiausiais Vokietijos partneriais rezultatas. „Šis sprendimas atitinka mūsų kursą pagal išgales remti Ukrainą. Mes veikiama glaudžiai derindami veiksmus tarptautiniu mastu“, – kalbėjo kancleris.


Tikslas, anot O. Scholzo, yra greitai paruošti du „Leopard 2“ tankų batalionus Ukrainai. Vokietija, žengdama pirmąjį žingsnį, iš Bundesvero atsargų skirs 14  „Leopard-2-A6“ tankų kuopą. Kitos Europos partnerės esą savo ruožtu perduos savo tankus „Leopard 2“. Vokietijoje greitai bus pradėtas ukrainiečių karių apmokymas. Paketas be apmokymų apima ir logistiką, amuniciją bei sistemų priežiūrą.


Vokietija, pasak O. Scholzo, šalims partnerėms, kurios nori greitai perduoti „Leopard 2“ tankus iš savo atsargų, suteiks leidimą tai padaryti.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)