L. Linkevičius: Europos ginkluotės parama Ukrainai vėluoja per taktą

L. Linkevičius: Europos ginkluotės parama Ukrainai vėluoja per taktą


Buvęs užsienio reikalų ministras, dabar ambasadorius ypatingiems pavedimams Linas Linkevičius sako, kad dėl „Leopard“ tankų skyrimo Ukrainai apsispręsti turėtų ne vien tik Vokietija. Jo teigimu, tai turėtų būti visų koalicinių šalių klausimas.


„Vėlgi, ta koalicija, kuri turi tuos „Leopard“ tankus, ji turbūt ir turėtų apsispręsti, pasikoordinavusi ne tik tankų tiekimą, nes patiekti kuopą tankų be logistikos, aprūpinimo, remonto – tai nėra didelis žingsnis.


Nes po trumpo laiko tokie tankai gali net ir išeiti iš rikiuotės, ypač žinant, kad yra karo sąlygos – ne paradui juk siunčia. Tai visa tai reikia apspręsti“, – LRT televizijos laidoje „Svarbi valanda“ sakė L. Linkevičius.


Ambasadoriaus teigimu, koalicijai net ir neturint Vokietijos lyderystės šiuo klausimu pakaktų politinės valios leisti Vokietijoje pagamintus ginklus eksportuoti. Tai, L. Linkevičiaus įsitikinimu, jau būtų žingsnis į priekį.


Ambasadorius pabrėžia ir tai, kad Europa apskritai smarkiai vėluoja skirdama ginkluotę Ukrainai.


„Vis tik labai svarbu yra tempas. (...) Jei anksčiau kalbėdavome, kad šalys nenorėjo prieštankinių „Javelin“ ginklų siųsti, nenorėjo „Bradley“ transporto priemonių, nenorėjo „Himars“ ar kitų raketinių sistemų, „Patriot“ sistemų siųsti – visa tai dabar jau nuspręsta, bet viskas vėluoja per taktą“, – sakė L. Linkevičius.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)