G. Nausėda apgailestauja dėl vėluojančių sprendimų siųsti tankus Ukrainai: tikiuosi, kad jie bus padaryti

G. Nausėda apgailestauja dėl vėluojančių sprendimų siųsti tankus Ukrainai: tikiuosi, kad jie bus padaryti


Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad sprendimai Ukrainai siųsti tankus yra veluojantys, tačiau, viliasi šalies vadovas, jie bus padaryti.  


„Tenka apgailestauti, kad nepaprastai svarbūs sprendimai, kuriuos turime padaryti kaip galima greičiau, vėluoja dėl įvairiausių priežasčių.


Turbūt čia būtų galima daryti ilgą ekskursą apie tai, kad visuomenės nuomonė skirtingose šalyse yra skirtinga, kad galbūt nenorima provokuoti tos valstybės, kuri dabar purvinais batais šliaužioja po Ukrainos teritoriją.


Tai, aš manau, tai yra neteisinga ir nemoralu tuo požiūriu, kad kiekviena diena kainuoja labai daug“, – sako šalies vadovas.


G. Nausėda pabrėžė, kad Rusijos sukeltas karas Ukrainai kainuoja brangiausius dalykus – gyvybes. Todėl, pasak šalies vadovo, visų pagalba ir parama egali padėti sutrukdyti karą ir greičiau pasiekti pergalę.


„Belieka apeliuoti į šituos dalykus, kurie manau kiekvieno žmogaus, ir politiko ir ne politiko širdyje turėtų rasti atgarsį – sustokime, sustabdykime kuo greičiau šitą blogį. Visi to paties norime, išskyrus agresorių. Tikiuosi, kad sprendimai bus padaryti“, – sakė G. Nausėda.

REKLAMA


Pastaruoju metu vyksta Vokietija patiria vis didesnį spaudimą dėl „Leopard“ tankų tiekimo Ukrainai. Lenkija savo ruožtu žadėjo imtis „nestandartinių“ veiksmų, jei Berlynas priešinsis priimti sprendimą.


Lenkija jau prieš Ukrainos kontaktinės grupės susitikimą Ramšteine penktadienį pareiškė, kad skirs „Leopard“ tankų iš savo atsargų. Tačiau kadangi šie tankai yra vokiečių gamybos, jų perdavimui turi pritarti Berlynas.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>