L. Linkevičius Ramšteine ragina susitarti dėl ginkluotės tiekimo Ukrainai: rusai mato mūsų blaškymąsi – reikia ryžto

L. Linkevičius Ramšteine ragina susitarti dėl ginkluotės tiekimo Ukrainai: rusai mato mūsų blaškymąsi – reikia ryžto


Diskusijos privalo vykti ne tik apie kovinių tankų „Leopard“ perdavimą Ukrainai, tačiau būtina kalbėti apie visos efektyvios puolamosios ginkluotės tiekimą, įsitikinęs ambasadorius ypatingiems pavedimams Linas Linkevičius.


Politikas viliasi, kad penktadienį vyksiančio Ramšteino susitikimo metu įvyks lūžis ir Europos Sąjungos (ES) lyderiai sprendimais parodys savo ryžtą, mes, pabrėžia jis, laiko laukti nėra.


„Kalba ne tik apie tankus, tačiau apie efektyvią puolamąją ginkluotę, kad Ukraina galėtų išlaisvinti aneksuotas, okupuotas teritorijas ir tai gyvybingai svarbu. Juolab laikas nelaukia ir agresorius taip pat ruošiasi. Taip kad tankai yra tik vienas iš elementų“, – penktadienį LRT radijui teigė L. Linkevičius.


Ambasadorius viliasi, kad penktadienį vyksiantis Ramšteino susitikimas pateiks aiškų atsakymą dėl tolimesnio ginkluotės tiekimo ir, pabrėžia jis, ES šalių vadovai parodys savo ryžtą.


„Aš įžvelgiu dar tokių problemų, kad Europai kaip ir trūksta lyderystės. Ir kas iš tikrųjų norėtų būti lyderiu, kaip ir negali arba nesugeba, o kas gali – nenori. Bet laikas eina ir tai dar labiau įpila žibalo į debatus.

REKLAMA


Tarkim žinome, kad JAV radikalus respublikonų sparnas kaip tik ir priekaištauja, kad Europa daro per mažai. Arba, sakykime, ir Rusija taip pat pajuto jautrumus ir tas linijas, kurios mūsų užbrėžtos, o ne rusų ir pamatė tą blaškymąsi... Tai reikia daugiau ryžtingumo, nes tuo metu, kai mes kalbame ir deriname tas stygas, Ukrainoje vyksta teroro aktai“, – kalbėjo politikas.


„Tai labai tikėkimės, kad vis tik įvyks tas lūžis, nes jis privalo būti, tiesiog nėra jam alternatyvų“, – pridūrė jis.


Penktadienį Ramšteino karinėje bazėje vyks sąjungininkų susitikimas. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis viliasi, kad susitikimo metu bus priimti tvirti sprendimai dėl tolesnio Vakarų ginklų tiekimo Kyjivui.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)