Žlugus opozicijos iniciatyvai dėl parlamentinio tyrimo, A. Bilotaitė tikina: į visus klausimus buvo atsakyta

Žlugus opozicijos iniciatyvai dėl parlamentinio tyrimo, A. Bilotaitė tikina: į visus klausimus buvo atsakyta


Atmetus opozicijos pasiūlymą sudaryti Seimo laikinąją tyrimo komisiją dėl vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės atsakomybės organizuojant praėjusiais metais vykusių riaušių malšinimą, ministrė teigia, esą į visus klausimus jau yra atsakyta. Anot jos, klausimų neturėtų kilti ir dėl buvusio Viešojo saugumo tarnybos (VST) vado Ričardo Pociaus pasitraukimo iš pareigų.


„Aš tikrai noriu pasikartoti, po pačių neramumų prie parlamento buvo keletas formatų, tiek parlamente NSGK posėdis, tiek Seimo valdyboje, tiek Vidaus reikalų ministerijoje buvo šitie klausimai aptarti, buvo sudėliota, vertinti tie patys sprendimai, kas buvo daroma, kodėl buvo daroma, tai, man atrodo, iš tos pusės į visus klausimus buvo atsakyta“, – antradienį Seime žurnalistams teigė A. Bilotaitė.


Dėl buvusio VST vado Ričardo Pociaus kaltinimų mobingu ministrė leido suprasti, kad klausimų nėra. Anot jos, sprendimas dėl R. Pociaus pasitraukimo iš pareigų buvo priimtas abipusiu sutarimu ir tai, pabrėžia ministrė, buvo teisingas žingsnis.


„Kas susiję su kitais klausimais, tai, norėčiau pažymėti, asmuo, kuris apibusiu susitarimu išėjo iš pareigų, jei turėjo tam tikrų pretenzijų, jis turėjo visus teisinius instrumentus ir galimybes kreiptis į atitinkamas institucijas ir tiesiog ieškoti savo tiesos, jei jis mano, kad buvo kažkaip nuskriaustas ar su juo buvo kažkaip neteisingai pasielgta. Mano nuomone, šis sprendimas, kuris buvo priimtas, buvo teisingas“, – kalbėjo ministrė.

REKLAMA


„Šis asmuo, dėl kurio šiandien mes turime tokia didžiulę diskusiją, esant nepaprastajai padėčiai, tikrai yra grėsminga, nes tai diskredituoja mūsų institucijas. Noriu pasakyti, tai, kad šito žmogaus nebėra – niekaip netrukdo mūsų institucijoms dirbti, bendradarbiauti, užtikrinti viešojo saugumo visus procesus ir apsaugoti mūsų strateginius objektus institucijos veikia ir labai gerai, kad neturime tokių neadekvačių vadovų, kurie yra grėsmė mūsų nacionaliniam saugumui“, – pridūrė ji.


Antradienį Seimas nepritarė opozicijos iniciatyvai sudaryti Laikinąją tyrimo komisiją tirti vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės atsakomybę organizuojant praėjusiais metais vykusių riaušių prie Seimo malšinimo veiksmus.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)