A. Anušauskas apie situaciją Baltarusijoje: vyksta dvipusis karinės technikos judėjimas

A. Anušauskas apie situaciją Baltarusijoje: vyksta dvipusis karinės technikos judėjimas


Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad Baltarusijoje šiuo metu vyksta dvipusis karinės technikos judėjimas.


„Dabar į Baltarusijos teritoriją gabenami mobilizuotieji rusai. Paradoksas – iš Baltarusijos išgabenama amunicija, technika, tankai, šarvuočiai, sunkvežimiai, o į Baltarusijos teritoriją atvežama šiek tiek mažiau tankų, šarvuočių, sunkvežimių. Toks dvipusis judėjimas vyksta. Tai rodo, kad jie visgi skyrė pastangas pasiruošimui toliau kariauti su Ukraina“, – žurnalistams antradienį sakė ministras.


Kaip skelbia Minskas, Rusija į savo sąjungininkės Baltarusijos teritoriją ketina permesti 9 tūkst. kariškių, tai pat tankų, pėstininkų kovos mašinų ir artilerijos. Teigiama, kad bus atgabenta apie 170 tankų, iki 200 pėstininkų kovos mašinų ir iki 100 pabūklų ir minosvaidžių, kurių kalibras viršija 100 mm.


A. Anušausko teigimu, Rusijoje rugsėji paskelbta mobilizacija nevyko sklandžiai. Anot jo , paskelbęs mobilizaciją, Kremlius bando kompensuoti milžiniškus nuostolius, kuriuos patyrė užpuolęs Ukrainą.

REKLAMA


„Rusija stengiasi kompensuoti nuostolius, kuriuos patyrė. Kiek beslėptų, bet tie nuostoliai yra milžiniški. Įvairiais skaičiavimais, nuo 100 iki 200 tūkst. žmonių buvo išvesti iš rikiuotės – ne tik žuvę, bet ir sužeisti. Juos kompensuos dalinės mobilizacijos aukomis. Juo po trumpo apmokymo ketinama siųsti į frontą“, – sakė A. Anušauskas, pridurdamas, kad mobilizuotiems rusams tenka kariauti su sugedusia technika.


„Rusijoje mobilizacijos sistema nebuvo aktyvuota anksčiau ir matėsi, kad jie nėra pasiruošę. Matėsi, kad net technika, kuri buvo siunčiama į Ukrainą, nevažiavo. Reikėjo iš keturių tankų surinkti vieną. Tad kariuomenės papildymas buvo ir tebėra komplikuotas“, – pridūrė ministras.


Spalio 10 d. autoritarinis Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad susitarė su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu dislokuoti šalyje bendrą regioninę kariuomenės grupuotę.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)