A . Anušauskas apie dalinę mobilizaciją Rusijoje: jiems visai prasta padėtis

A . Anušauskas apie dalinę mobilizaciją Rusijoje: jiems visai prasta padėtis


Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas teigia, kad Vladimiro Putino trečiadienį paskelbta dalinė mobilizacija identifikuoja, kad Rusijoje padėtis yra visiškai prasta.


„Na ką, Putino „trijų dienų pergalingas karas“ pasiekė mobilizacijos etapą. Vadinasi visai prasta padėtis. Žada, kad mobilizuojami rezervistai bus vėl apmokomi (nepainioti su „apmokami“) ir turės visas socialines garantijas kaip ir kontraktininkai, t.y. šeimoms po rusišką automobilį iš neveikiančios gamyklos, jei bus atvežti maiše“, – savo feisbuko paskyroje rašo A. Anušauskas.


Ministras teigia, kad ši V. Putino paskelbta dalinė mobilizacija leis Rusijai apsirūpinti nauja patrankų mėsa.


„Dalinė mobilizacija, kurią Putinas paskelbia (kas įdomu, kad taip tik „palaiko GM ir Generalinio štabo pasiūlymą“) nuo šios dienos, leis apsirūpinti nauja „patrankų mėsa“, užpildyti beveik sunaikintus dalinius ir naujomis bangomis siųsti į atakas menkai apmokytus kareivius su senais tankais. Mėgins išlaikyti Ukrainos pajėgų spaudimą ir sudarys sąlygas mobilizuotiesiems išbandyti HIMARS'us savo kailiu“, – rašo A. Anušauskas.

REKLAMA


„Atsakas iš Ukrainą remiančių šalių pusės - šiuolaikinės karinės technikos nenutrūkstantis srautas nuo genocido besiginančiai tautai“, – taip pat pažymi ministras.


V. Putinas apsisprendė dėl dalinės mobilizacijos po Gynybos ministerijos pasiūlymo. Šis žingsnis žengtas kitą dieną po to, kai Maskvos remiami separatistai paskelbė apie planus vėliau šią savaitę surengti referendumus dėl prisijungimo prie Rusijos okupuotuose Luhansko, Donecko, Chersono ir Zaporižios regionuose, o tai sukėlė griežtą tarptautinės bendruomenės pasmerkimą.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)