A. Anušauskas: ukrainiečiai siūlo investuoti į Lietuvos įmones, galinčiams greitai padidinti žvalgybinių dronų gamybą

A. Anušauskas: ukrainiečiai siūlo investuoti į Lietuvos įmones, galinčiams greitai padidinti žvalgybinių dronų gamybą


Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas teigia, kad ukrainiečiai siūlo investuoti į dronus gaminančias Lietuvos įmones, kurios, jo teigimu, galėtų pakankamai greitai padidinti reikalingų žvalgybinių dronų gamybą.


„Paskutinio vizito Kyjive metu teko kalbėtis ir su prezidentu Zelenskiu apie mūsų pramonės galimybes, ką mes galime pasiūlyti. Mes iki šiol siūlėme optiką, antidronus, termovizorius, tai, ką kariuomenė perdavė Ukrainai.


Tačiau kalbėjome ir apie dronų gamybą ir ukrainiečiai siūlo investuoti į tas įmones, kurios gali jiems pakankamai greitai padidinti reikalingų žvalgybinių dronų gamybą“, – antradienį vykusiame Lietuvos kariuomenės pristatymo metu kalbėjo A. Anušauskas.


Ministras neabejoja, kad Lietuvos įmonės pajėgios gaminti ir kovinius dronus, kurie, anot jo, nebūtų prastesnis ir už „Bayraktar“ droną.


„Tikrai žinau, kad Lietuva gali pati gaminti tokią įrangą ir tokius dronus, kurie ateityje, matyt, nenusileistų ar net būtų pranašesni už kovinius dronus tokius kaip Bayraktaras ar kitus žinomesnius pavyzdžius“,– pridūrė ministras.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)