Arvydas Anušauskas: atlikti ginkluotės sistemų patobulinimai leidžia „Vilkus“ naudoti be apribojimų

Arvydas Anušauskas: atlikti ginkluotės sistemų patobulinimai leidžia „Vilkus“ naudoti be apribojimų


Krašto apsaugos ministerija informuoja, kad Vokietijos ir Izraelio gamintojai įgyvendina įsipareigojimus Lietuvai – pėstininkų kovos mašinose „Vilkas“ įdiegti techniniai ir programiniai atnaujinimai, kurie leidžia eksploatuoti Lietuvos kariuomenės pėstininkų kovos mašinas „Vilkas“ be jokio naudojimo apribojimo.


Techniniai ir programiniai atnaujinimai įdiegti atliekant papildomus pėstininkų kovos mašinų „Vilkas“ testavimus Generolo Silvestro Žukausko poligone. Kaip teigia pranešime ministras Arvydas Anušauskas, atlikti ginkluotės sistemų patobulinimai leidžia „Vilkus“ naudoti be apribojimų tiek pratybose, tiek kovinėmis sąlygomis.


„Patobulinimai šiuo metu jau diegiami į Lietuvą pristatytose pėstininkų kovos mašinose ir iki galo bus užbaigti lapkričio mėnesį. Spalio pradžioje bus atnaujintas ir naujų „Vilkų“ pristatymas Lietuvos kariuomenei“, – teigė ministras A. Anušauskas.


Pažanga įgyvendinant pėstininkų kovos mašinų „Vilkas“ projektą įvertinta rugpjūčio 29 d. Vokietijos mieste Bonoje, tarptautinės ginkluotės pirkimų organizacijos OCCAR būstinėje, kur vyko derybos tarp Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenei pėstininkų mašinas gaminančių Vokietijos bei Izraelio pramonės įmonių „Kraus Mafei Wegmann“, „Rheinamtall“, „Rafael“ ir IAI vadovų.

REKLAMA


Ministras A. Anušauskas pažymi, kad progresas akivaizdus – Izraelio ir Vokietijos gamintojai skyrė papildomų resursų ne tik problemoms identifikuoti, tačiau ir jas spręsti.


Vokietijos gamintojai įsipareigojo visas likusias Lietuvos kariuomenės įsigytas pėstininkų kovos mašinas pristatyti iki 2023 m. vidurio bei pratęsti jau pristatytų mašinų garantinį laikotarpį.


Vasarą viešojoje erdvėje kilo diskusijų dėl vokiškų pėstininkų kovos mašinų „Vilkas“ techninių dalių. Apie tai, kad Izraelyje pagamintas bokštelis, kuriame yra ugnies valdymo sistema, pabūklas bei prieštankinės raketos iki šiol neveikia taip, kaip turėtų.


Šią situaciją viešoje erdvėje ne kartą kritikavo opozicijai priklausanti Seimo narė Agnė Širinskienė. Parlamentarė teigė, kad valdantieji „išsisukinėja nuo klausimo apie neveikiančius bokserius už beveik pusę milijardo eurų“.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)