Seimo pirmininkė suabejojo Prezidentūros siūlymu dėl „šeimos kortelės“: biudžete jau yra numatyta tikrai daug priemonių

Seimo pirmininkė suabejojo Prezidentūros siūlymu dėl „šeimos kortelės“: biudžete jau yra numatyta tikrai daug priemonių


Siekiant dėl išaugusių kainų pagelbėti labiausiai pažeidžiamoms visuomenės grupėms, Prezidentūra ragina diskutuoti apie maisto korteles vaikams. Vis tik, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen kelia klausimą, ar tikrai šiuo metu verta kalbėti apie papildomas priemones, kai kitų metų biudžete jau yra numatyti sprendimai, nukreipti į konkrečias, visuomenėje labiausiai pažeidžiamas grupes.


„Šiame biudžete yra numatyta tikrai daug priemonių, kurios didina pajamas visoms socialiai jautriausioms grupėms. Antra, taip pat priemonės, kurios ir kompensuoja elektros ir dujų šoką vartotojams, tiek buitiniams, tiek ir verslams. Ar verta dar kalbėti apie papildomas priemones, kai mes nematome, koks jų pagrindimas yra, čia tikrai atviras klausimas“, – Seime žurnalistams teigė V. Čmilytė-Nielsen.


Seimo pirmininkė viliasi, kad kitų metų biudžetas po parlamentarų diskusijų bus priimtas be didesnių pakeitimų.


„Man atrodo, šis biudžetas yra socialiai jautrus, tikrai daug dėmesio skiriama ir jautriausioms grupėms, ir biudžetininkams, ir finansavimas ženkliai auga savivaldai. Ir tuo pat metu jis yra ir liberalus, ta prasme, kad neauga nė vienas mokestis. Tai jis tikrai atsakingai parengtas šiomis aplinkybėmis ir norėtųsi pamatyti Seime gerą diskusiją dėl jo ir jį priimtą“, – nurodė Seimo pirmininkė.

REKLAMA


Prezidentūra antradienį paragino Vyriausybę bei Seimo narius ieškoti dar neišbandytų sprendimų, kaip dėl išaugusių kainų būtų galima pagelbėti labiausiai pažeidžiamoms visuomenės grupėms. Šiuo klausimu Prezidentūra ir pati užsiminė apie turimą pasiūlymą – maisto korteles vaikams.


„Mes turime šeimų kortelių įstatymą, kuriomis gali naudotis gausios ir vaikus su negalia prižiūrinčios šeimos“, – sakė patarėja, pažymėdama, kad tai būtų taiklesnė priemonė nei Seimo opozicijos palaikoma iniciatyva sumažinti PVM maisto produktams.


„Galėtų būti diskutuojama priemonė, kad būtų suteikta (kam priklauso) kiekvienam vaikui šeimoje kortelė, kas mėnesį gauti maistui skirtą sumą. Tai nebūtų brangu, o būtų taiklu. Tai iš tikrųjų padėtų šeimoms“, – sakė ji ir apibendrindama pridūrė, kad prezidentas tiksisi, kad Seime priimami įstatymai nepamirš nė vieno Lietuvos žmogaus.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)



Daugiau >>