Seimo pirmininkė: per pastarąjį laiką negirdėjau konkrečių opozicijos antiinfliacinių pasiūlymų

Seimo pirmininkė: per pastarąjį laiką negirdėjau konkrečių opozicijos antiinfliacinių pasiūlymų


Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė–Nielsen tvirtina, kad supranta priekaištus, dėl neįvykstančios opozicijos ir premjerės darbo grupės, skirtos antiinfliacinių pasiūlymų aptarimui. Tačiau, pasak jos, per pastarąjį laikotarpį konkrečių pasiūlymų iš opozicijos taip pat girdėti neteko.


„Aš premjerės darbotvarkės nesudarau. Šiuo atveju, tai yra Vyriausybės ir opozicijos bendradarbiavimo klausimas ir matyt tą bendradarbiavimo ar bendravimo algoritmą, sudėlioja tie žmonės, kurie čia ir susiję su šiuo klausimu. Aš suprantu opozicijos priekaištus, tačiau kita vertus, aš per visą šį laiką negirdėjau labai konkrečių pasiūlymų“, – trečiadienį „LRT radijui“ teigė V. Čmilytė–Nielsen.


Seimo pirmininkė tikina, kad iš savo pusės, lygiai taip pat, kaip ir birželio mėnesį, stengsis rasti sprendimus iš nemalonios situacijos ir yra pasirengus daryti tą toliau, jeigu bus poreikis, tačiau norėtųsi girdėti konkrečius opozicijos siūlymus.


„Labai norėtųsi girdėti konkrečius sprendimus, pasiūlymus ir aš tikiu, kad kai jie bus iš abiejų pusių, ir iš Vyriausybės, ir iš opozicijos, ir iš galbūt koalicijos atskirų atstovų, mes rasime ne vieną formatą, kaip juos aptarti, tai to laukiu ir manau, kad tai įvyks“, – sakė politikė.

REKLAMA


Ji taip pat aiškino, kad galimas dar vienas Seimo opozicijos išėjimas dirbti atskiroje salėje šiuo metu nekelia didžiausio nerimo, iš visų politinėje plotmėje esančių problemų.


„Sakyčiau, kad tarp visų dalykų, dėl kurių dabar jaučiu nerimą, politinėje plotmėje, tai nėra prioritetinis dalykas. Manau, kad mes turime spręsti labai daug rimtų problemų mūsų valstybei, mūsų gyventojams ir tikiu, kad rasime savyje jėgos, racionalumo ir korektiškumo tą daryti“, – teigė liberalė.


Iš opozicijos ir Vyriausybės atstovų suformuotos darbo grupės poreikis kilo po to, kai Seimo pavasario sesijos pabaigoje dėl progos pateikti savo „antiinfliacinius“ siūlymus Seimo posėdžius boikotavusi opozicija galiausiai pristatė keturis parengto paketo projektus.


Tačiau jau po pateikimo buvo atmestos visos keturios opozicijos iniciatyvos. Toks valdančiųjų sprendimas buvo palydėtas aštria opozicijos kritika. Teigta, kad vykusios derybos Dialogo grupėje buvo tik butaforinės, kad valdantieji pažemino opoziciją ir pamynė demokratines vertybes.

REKLAMA


Opozicinių frakcijų parengtame pakete teikti siūlymai dėl lengvatinio PVM taikymo maisto produktams, šildymui, mažinti akcizus kurui, taip pat neapmokestinamąjį pajamų dydį sulyginti su minimalia mėnesine alga, nuo dabar galiojančio 6 mėnesių iki 12 mėnesių pratęsti terminą, kada įsigaliotų nauji mokestiniai pakeitimai ir kt.


Valdantiesiems atmetus opozicijos parengtus „antiinfliacinius“ siūlymus, parlamentarai užsiminė vasarą ketinantys parengti naujas iniciatyvas.


Tačiau Vyriausybė kol kas atidėlioja diskusijas su opozicija dėl klausimų, susijusių su infliacijos poveikio mažinimu.


Opozicija kritikuoja, kad valdantieji, žadėję vasarą suformuoti darbo grupę, kurioje savo pasiūlymus dėl infliacijos mažinimo galėtų pristatyti ir opozicijos atstovai, dabar nuo savo pasiūlymo atsitraukia. Politinių oponentų teigimu, Vyriausybės apsisprendimas ignoruoti opozicijos pasiūlymus aiškiai rodo, kad valdantieji visą atsakomybę už ekonominę situaciją ir infliacijos poveikį gyventojams prisiima patys.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)



Daugiau >>