Koncertų ciklu bus pagerbtas Lietuvos estrados legendos S.Povilaičio atminimas

Koncertų ciklu bus pagerbtas Lietuvos estrados legendos S.Povilaičio atminimas


Šviesaus atminimo maestro Stasio Povilaičio Lietuvos muzikinėje padangėje nebėra jau ketveri metai, tačiau jo dainos išliks amžinai. Būtent tai parodyti bei pagerbti maestro nusprendė būrys Lietuvos muzikos atlikėjų, susivienydami ir surengdami atminimo koncertus. Prie atlikėjų prisijungs ir Šv.Kristoforo kamerinis orkestras.


Koncertų serija maestro atminimui prasidės spalio 5 dieną Kėdainių arenoje, gruodžio 7 d. tęsis Šiaulių arenoje, o finalinis pasirodymas įvyks gruodžio 22 d. Klaipėdos Žvejų rūmuose.


Šiuose koncertuose dalyvaus žinomi Lietuvos scenos atlikėjai Inga Jankauskaitė, Ovidijus Vyšniauskas, Radži, Viktoras Malinauskas, Justas Lapatinskas, Nerijus Liubertas, Aleksas Lemanas, „2 Donatai“.


Dainininkams scenoje talkins savo gerbėjus visada stebinantis ir šiais metais savo veiklos 25 metų jubiliejų minintis Šv.Kristoforo orkestras ir jų meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Modestas Brakauskas. Klausytojus pradžiugins ir į rankas dirigento lazdelę vėl paims buvęs ilgametis orkestro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas, nacionalinės premijos laureatas ir charizmatiškasis profesorius Donatas Katkus.

REKLAMA


Įspūdinguose koncertuose skambės maestro S.Povilaičio kūryba, tarp kurių ir tokie hitai kaip „Vėl švieski man vėl“, „Tik rytoj“, „Pago Pago“, „Senelė“, „Pienė“ ir daugelis kitų.


Pasak renginio organizatorių, šie koncertai – tai duoklė maestro už begalinį atsidavimą scenai bei galimybė gerbėjams dar kartą prisiminti vieną ryškiausių Lietuvos muzikinio pasaulio atstovų.


„Džiaugiamės, kad kartu su būriu šalies atlikėjų taip galėsime pagerbt šviesų maestro atminimą bei prisiminti ryškiausias Lietuvos estrados dainas, su kuriomis užaugo ne viena karta. Dauguma koncertuose pasirodysiančių atlikėjų ir asmeniškai pažinojo dainininką, tai tik dar labiau priartins prie gražių prisiminimų“, – teigia organizatoriai.


Apsilankę koncerte žiūrovai prisidės ir prie kilnios iniciatyvos, dalis lėšų už parduotus bilietus bus skirta legendinio Lietuvos krepšininko Rimanto Kaukėno paramos grupei, kuri padeda onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)