Lietuvos rinktinės krepšininkai pagerbs 1939 m. Europos čempionus

Lietuvos rinktinės krepšininkai pagerbs 1939 m. Europos čempionus


Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė vienerioms rungtynėms pakeis savo aprangų dizainą, sugrįš 80 metų į praeitį ir taip pagerbs savo pirmtakus – 1939 m. Europos čempionais Kaune tapusią Lietuvos rinktinę.


Būtent prieš 80 metų, gegužės 21-28 d., legendinėje Kauno sporto halėje, Lietuvos rinktinė antrą kartą iš eilės tapo stipriausia Europoje.


Šias atkurtas aprangas visi krepšinio gerbėjai galės išvysti jau rugpjūčio 12 dieną Kaune, kai Dainiaus Adomaičio vadovaujama rinktinė prieš pasaulio čempionatą, „Žalgirio“ arenoje, sužais kontrolines rungtynes su Serbija. Šiomis aprangomis rinktinės krepšininkai vilkės pirmus du kėlinius.


Patys krepšininkai naujas aprangas jau matė, sudalyvavo specialioje fotosesijoje ir pabandė įsikūnyti į tų laikų sportininkus. Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis juokdamasis sakė, kad šios naujai pagamintos aprangos tikrai atvaizduoja senąsias.


„Aprangos tokios ir buvo, gal tik šortai dar trumpesni. Bet labai panašu“, – šypsojosi vienas geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkų.

REKLAMA


Lietuvos rinktinės žaidėjai rungtyniaus baltos spalvos marškinėliais su žaliu užrašu Lietuva ir viduryje jojančiu Vyčiu. Tiesa, jis ant šių marškinėlių vaizduojamas jojantis į dešinę. Pasak Joniškio krepšinio muziejaus vadovo Leono Karaliūno, tais laikais Vytis jodavo į dešinę, nes tai buvo Vytauto Vytis, kuris buvo stipresnis ir dešinėje rankoje laikydavo kalaviją, kas tuo metu ir simbolizavo jėgą.


Lietuvos nacionalinės komandos žaidėjas Mindaugas Kuzminskas džiaugėsi, kad galės rungtyniauti ne tik su vizualiai gražiomis aprangomis, tačiau ir taip pagerbti krepšinio legendas.


„Jausmas įdomus, neįprastas, juk šiais laikais aprangų dizainas yra visiškai kitoks. Džiugu, kad nepamirštame savo legendinių krepšininkų ir jų pergalių bei taip galėsime juos pagerbti“, – kalbėjo pats šią vasarą marškinėlių liniją išleidęs rinktinės puolėjas.


Arnas Butkevičius pasakojo, kad jam patinka trumpos aprangos ir pats norėtų dažniau tokiomis rungtyniauti.

REKLAMA


„Nuostabios aprangos, man patinka tie trumpesni šortai, lengvesnės aprangos, – sakė A. Butkevičius. – Atrodo, kad smagu būtų grįžti rungtyniauti į tuos laikus, o dabar bent taip galėsime grįžti ir pagerbti čempionus“.


Lietuvos ir Serbijos rinktinių rungtynės Kaune bus ypatingos ir tuo, kad tai bus „Krepšinio namų“ paramos rungtynės. Visi nusipirkę bilietus į minėtas rungtynes prisidės prie „Krepšinio namų“ statybų, o tai yra prie Lietuvos krepšinio istorijos išsaugojimo ir puoselėjimo. Tai nebus įprastas muziejus, bet moderniausias, kupinas technologinių naujovių multifunkcinis centras su daugybe pažintinių ir pramoginių atrakcijų lankytojams.


Savo ruožtu Lietuvos krepšinio federacija (LKF) visiems atvykusiems įteiks specialius auksinius bilietus. Bilietus, kurie taps padėkos simboliu, bus galima gauti tik rungtynių metu „Žalgirio“ arenoje, o juose bus pavaizduoti ne tik „Krepšinio namų“ statiniai, tačiau ir trys ryškiausi visų laikų Lietuvos rinktinės vidurio puolėjai – Pranas Lubinas, Arvydas Sabonis ir Jonas Valančiūnas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)