Akordeono muzikos vėjuje – gūsis iš Paryžiaus

Akordeono muzikos vėjuje – gūsis iš Paryžiaus

Akordeonistas Jean-Luis Matinier kritikų ir publikos dėmesį patraukė ne tik ypatinga grojimo maniera, bet ir labai neįprastu, išradingai konstruojamu repertuaru.


Atrodytų, kad persisotinusioje šou elementais šiuolaikinės muzikos scenoje lyg ir nebėra ką atrasti. Bet vis dėlto kartais iškyla išskirtinės kūrybinės asmenybės, kurios sujungia tolimus pasaulius į nerealų skambesį, akimirksniu persikelia iš užrašytos muzikos sferos į improvizacijos erdves. Jų grojimas susilieja į šlovingą konsonansą tik tam, kad tuoj vėl išsiskirtų. Jie užbaigia vienas kito mintį taip sklandžiai, kad atrodo praleidę drauge visą gyvenimą.


Šie žodžiai apie du world jazz muzikantus iš Paryžiaus – akordeonistą Jean Louis Mattinier ir gitaristą Kevin Seddiki, kurie gros koncerte Vilniaus Rotušėje lapkričio 20 dieną. Jų rečitalis – tai trumpas stabtelėjimas tarp begalinių gastrolių po pasaulį, kad neišsenkantį kūrybiškumą išreikštų klajokliškos dvasios ir ilgesio pripildytomis melodijomis būtent čia, Vilniuje. Akordeonas ir gitara – du be galo skirtingi instrumentai, bet juos valdantys atlikėjai priverčia kvėpuoti tuo pačiu virtuoziškumo prisodrintu oru, o skleidžiama energija ašarojantį klausytoją akimirksniu perkelia į triumfo būseną. Koncerte laukia didelė dozė neįtikėtinai gero world džiazo, persmelkto sąskambių ir ritmų iš egzotiškiausių pasaulio kampelių.

REKLAMA


Akordeonistas Jean-Luis Matinier kritikų ir publikos dėmesį patraukė ne tik ypatinga grojimo maniera, bet ir labai neįprastu, išradingai konstruojamu repertuaru. Jo kuriamose ir atliekamose kompozicijose jaučiama neprilygstama džiazo ir klasikos sintezė, improvizuotos ir užrašytos muzikos pusiausvyra. Klasikinę muziką studijavęs akordeonistas lemiamu karjeros momentu pasirinko džiazą ir atrado aukso vidurio kelią. Jį lydi nepaprasti scenos partneriai: italų smuikininkas M. Ambrosinis, stebuklingai grojantis su švedų styginiu instrumentu nyckelarpha, vibrafonininkas D. Fiedmanas, ūdininkas A. Brahemas bei saksofonininkas L. Sclavisas. Didžiulės sėkmės sulaukė Mattinier bendradarbiavimas su bosistu R. Garcia-Fons, gitaristu N. Veras bei fleitininku B. Randellu.


Akordeono muzikos vėjuje – gūsis iš Paryžiaus

Kevin Seddiki įrašinėja albumus geriausiose leidyklose.


Prancūzų gitaristas Kevin Seddiki 2009 metais laimėjo prestižinį gitaros konkursą "European Guitar Award" Drezdene ir nuo to laiko įrašinėja albumus geriausiose leidyklose. Jo muzikiniai ryšiai apraizgę visą pasaulį ir aprėpia daugybę stilių – jis groja projektuose ir įrašinėja su gitaristu Al Di Meola, argentiniečiu bandonininku Dino Saluzzi, perkusininku Bijan Chemirani, prancūzų kontratenoru Philippe Jaroussky, italų altininku Paolo Pandolfo, armonikėlės virtuozu Olivier Ker Ourio, Libano dainininke Yasmine Hamdan. Jis taip pat groja zarbu – persišku būgnu, savo muzikoje naudoja elektroninius būgnus, taip pat įvairius perkusinius efektus, improvizuodamas nuolat ieško įvairių išraiškos formų.


Džiazo klajokliai Jean Louis Mattinier ir Kevin Seddiki laukia giminingų sielų koncerte Vilniaus Rotušėje lapkričio 20 dieną 19 valandą.


Daugiau informacijos – www. www.akordeonofestivalis.lt


Bilietus platina www.bilietai.lt








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)