3 knygos skaitymui: ką verta rinktis?

3 knygos skaitymui: ką verta rinktis?


Savaitė.lt skaitytojams – 3 knygų, kurios padės turiningai praleisti laisvalaikį, pasiūlymai.


Diana Latvė „Mėmelio gaisras“

Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla


Paslaptingasis Memelis ir jo priemiesčiai, Krymo karo įvykiai ir keistos aplinkybės, į kurias patenka niekuo dėti Solovkų vienuolyno vienuoliai ir dvi anglų fregatos. 1854 metų naktį įsiplieskia Didžiojo Memelio gaisras ir meilė vietinei merginai Lindai... O 1966-aisiais, statant Vakarų laivų remonto gamyklą, Klaipėdos priemiestyje nukasamas Smeltės pusiasalis su visu Mažosios Smeltės kaimu. Tarsi jo niekada nė nebuvo. Praeities išsižadėjęs „politrukas“ pavyduliauja žmonos meilužiams, o Amžinojo miesto valtininkas luotu per Danės upę iki šiol tebekelia pavargėlius miestiečius į anapusinius vandenis... Dianos Latvės novelių romano „Memelio gaisras“ istorijos peržengia amžių ir valstybių ribas. Visus rašytojos pasakojimus vienaip ar kitaip sieja trys veikėjai – Jonas Kelis, jo sūnus Mikė ir neregimas, atmintį istorijos tėkmėje išsaugantis laikas.

REKLAMA


Asta Jolanta Miškinytė „Kasios K. asmeninis gyvenimas“


„Tyto alba“


Skaitytojų pamėgtos knygos „Bitlas, Ana Orka ir aš“ autorės Astos Jolantos Miškinytės naujas romanas – moters brendimo istorija, kurią autorė pasakoja su jai būdinga aistra, atvirumu ir atjauta. Iš pirmo žvilgsnio paprastos moters gyvenimas – kaip kalnų kelias: staigūs posūkiai, jokių kelio ženklų, o troškimai meilės ir prasmingesnio gyvenimo verčia didinti greitį... Jūs nugyvensite kartu su Kasia K. jos skaudų, bet tikrą gyvenimą iki visų mūsų taip geidžiamos sielos ramybės akimirkos.


„Kai Mėnulyje buvau“


„Alma littera“


Įgarsintų eilėraščių knygelė lavins vaiko ritmo pojūtį ir kalbos jausmą, supažindins su eilėraščiais pačius mažiausius. Spausk mygtukus ir klausykis smagiausių lietuvių poetų eilėraščių: Justino Marcinkevičiaus „Sapnas“, Violetos Palčinskaitės „Čiaudulys“, Sigito Gedos „Aritmetika“ ir „Senos mašinos“, Almos Karosaitės „Trakšt ir brakšt“. Tyrinėk, kaip eilėraščius nupiešė dailininkė Agnė Nananai.


Daugiau įdomių ir aktualių straipsnių rasite žurnale „Savaitė“. Jį galite gauti tiesiai į savo namus – užsiprenumeravę arba skaityti elektroninę žurnalo versiją.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)