Knygos: 3 pasiūlymai, ką skaityti

Knygos: 3 pasiūlymai, ką skaityti


Skaitymas – vienas geriausių ir vertingiausių užsiėmimų. Jeigu neišsirenkate, ką paskaityti, pateikiame 3 pasiūlymus.


1. J. K. Rowling „Haris Poteris ir Išminties akmuo“


„Alma littera“


Haris Poteris – vienuolikmetis su akinukais, vargstantis klaikioje dėdės ir tetos Durslių šeimynėlėje. Jis miega sandėliuke po laiptais ir nė sykio nėra šventęs gimtadienio. Viskas pasikeičia pašto pelėdai atnešus nepaprastą kvietimą – mokytis Hogvartso burtų ir kerėjimo mokykloje. Prasideda nepamirštami jo nuotykiai. Su keletu ištikimų draugų Haris Poteris eina pasitikti stebuklingos savo lemties...


Iš anglų kalbos vertė Zita Marienė.


2. Thornton Wilder „Aštuntoji diena“


„Tyto alba“


1902 metais, vos prasidėjus vasarai, mažame angliakasių miestelyje Koultaune, Džordonas Baringtonas Ašlis nuteisiamas mirties bausme už Brekenridžo Lansingo nužudymą. Gabenamas į nuosprendžio vykdymo vietą, nuteistasis paslaptingomis aplinkybėmis dingsta iš traukinio. Nuskusta galva, surakintas antrankiais ir vilkintis kalinio drabužiais Ašlis nepajudina nė piršto – jį išgelbsti šeši vyrai palydovų uniformomis. Kas buvo tie drąsuoliai, rizikavę savo gyvybėmis gelbėjant Džoną Ašlį? Ši iš pažiūros nesvarbi byla nedideliame pietinio Ilinojaus mieste tampa jaudinančiu, filosofinių ir religinių apmąstymų kupinu pasakojimu apie skirtingų žmonių likimus.

REKLAMA


Iš anglų kalbos vertė Juozas Subatavičius.


3. Juno Dawson „Mėsos turgus“


„Alma littera“


Netikėdama savo sėkme ir galimybe būti pasauliniu reklamų veidu, mergina pamažu įsisuka į aukštosios mados sūkurį: bendrauja su geidžiamiausiais dizaineriais, mados ikonomis ir žymiausiais modeliais, dalyvauja vakarėliuose, fotografuojasi mados žurnalų viršeliams. Deja, mados industrijoje po šlove ir blizgesiu slepiasi purvas: melas, konkurencija, grumtynės dėl išlikimo.


Kiekviename žingsnyje tykantys pavojingi žmonės, rodos, tik ir laukia progos, kada galės pasinaudoti jauna, šviežia „mėsa“. Kuo aukščiau kyli, tuo skaudžiau krinti. O jei jau krinti, kodėl drauge nepagriebus ir savo skriaudėjo? Taigi Jana ryžtasi kilti į kovą su garsiu fotografu Lukasu Blou, kuris apkartino ne tik jos, bet ir daugybės kitų merginų gyvenimą.


Iš anglų kalbos vertė Gabrielė Virbickienė.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)