Idėjos kolegų dovanoms: penkios knygos įkvėpimui ir motyvacijai

Idėjos kolegų dovanoms: penkios knygos įkvėpimui ir motyvacijai


Kuo pasveikinti kolegas per didžiausias šventes? Toks klausimas kasmet daugeliui neduoda ramybės. O jeigu dar norima, kad dovana būtų prasminga ir taptų įkvėpimu ar suteiktų daugiau pasitikėjimo.


Negrožinės literatūros leidykla „Eugrimas“ šiemet kviečia atsigręžti į klasiką – knygas, kurios praplės žinias apie supantį pasaulį, pamokys ar paskatins priimti iššūkius ir eiti pirmyn. Susipažinkite su penkiomis knygomis, kurios kitąmet gali tapti sėkmingu postūmiu kolegoms.


Motyvuojanti R. Bransono biografija


Turbūt retas nėra girdėjęs apie vieną turtingiausių pasaulio žmonių JAV verslininką serą Richardą Bransoną, sukūrusį didžiulę „Virgin“ verslo imperiją. Jo knyga „Po galais! Imk ir daryk!“ – puikus įrodymas, kaip kasdien save motyvuoti ir pasiekti užsibrėžtų tikslų.


Biografinėje knygoje charizmatiškas verslininkas nepateikia konkrečių taisyklių ar nurodymų, tačiau dalinasi savo asmeninio gyvenimo įvykiais ir paprastai papasakoja, kaip galima siekti savo svajonių.


Mokymasis įveikti baimę ir išmokti plaukti, pavojingos kelionės laivu per Atlantą ar skrydžiai oro balionu siekiant rekordų, derybos dėl įkaitų, egzotiškų salų įsigijimas – visos R. Bransono istorijos nuotaikingos ir įkvepiančios. Jos verčia patikėti, jog kad ir kuo norėtumei tapti ar ką daryti – tikslą visada įmanoma pasiekti.

REKLAMA


JAV lietuvių verslininko patarimai vadovams


Kaip žengti koja kojon su verslo tendencijomis ir padidinti įmonės efektyvumą? Kaip padidinti darbo našumą ribojant naudojamasi el. paštu, o gal net geriau visai jo atsisakyti? Kodėl įmonė gali sėkmingiau veikti be vadovų? Kodėl nereikia vertinti darbuotojų veiklos? Arba kodėl reikia sumokėti darbuotojams, kad šie mestų darbą?


Lietuviškų šaknų turintis amerikietis Davidas Burkus knygoje “Naujasis vadovavimas” savo revoliucingomis idėjomis keičia požiūrį į vadovavimą. D. Burkus yra pripažintas verslo vadybos ekspertas, bestselerių autorius, apdovanojimus pelniusių tinklalaidžių (angl. podcasts) kūrėjas, kuris savo nauja knyga nustebino daugelį verslininkų.


Itin įdomu, kad knygoje pateikiamos verslo valdymo koncepcijos ar idėjos aktualios dabar, pandemijos metu, kai dauguma įmonių priverstos dirbti nuotoliniu būdu, keisti verslo bendravimo įpročius ar pertvarkyti esamus verslo valdymo modelius.

REKLAMA


Kokią įtaką mums daro netvarka?


Mes visi esame šiek tiek netvarkingi ir todėl įdomūs. Taip teigiama Erico Abrahamsono ir Davido H. Freedmano knygoje „Tobula netvarka“, kurioje į netvarką žvelgiama iš įvairių perspektyvų.


Nuotaikinga knyga pateikia unikalių pavyzdžių, kaip saikingas chaosas padeda produktyviau dirbti, skatina kūrybiškumą ir padeda surasti geriausius sprendimus. Truputį sujauktas sistemas sugriauti kur kas sunkiau negu idealiai tvarkingas.


Autoriai knygoje analizuoja skirtingus žmonių netvarkos tipus, atskleidžia, kodėl prie netvarkingų žmonių priskiriami kompozitorius Johanas Sebastianas Bachas ar politikas ir aktorius Arnoldas Schwarzenegeris ar kaip netvarka kuriant patiekalus gali padėti pasiekti sėkmę restoranų versle. Ar kada susimąstėte, kokie kolegos supa darbe – pedantai, tvarkos vilkintojai ar netvarkos žinovai? „Tobula netvarka“ padės į šį klausimą atsakyti.


Kas lemia gyvenimo sėkmę?


Pačių didžiausių niurgzlių ir pesimistų požiūrį išjudins Erico Barkerio knyga „Aploti ne tą medį“. „Wall Street Journal“ bestseleriu išrinktos knygos autorius atskleis visą tiesą apie tai, kas iš tikrųjų lemia gyvenimo sėkmę ir paskatins į daugelį dalykų pažvelgti kitu kampu, o svarbiausia – įkvėps noro kažką keisti.


Jeigu galvojate, kad geri pažymiai mokykloje lemia profesinę sėkmę ar genialumas ir profesinė sėkmė visada garantuoja gerus santykius šeimoje, galite klysti.



Aštuonerius metus autorius rinko mokslinius tyrimus, kuriuos iliustravo tikromis ir unikaliomis istorijomis apie ekscentriškus pianistus, serijinius žudikus ir kalinių gaujas, ypatingojo būrio jūrų pėstininkus, Šaolino vienuolius, kvaikštelėjusius dviratininkus, per daug savimi pasitikinčius šachmatininkus ar žmogų, kuris išmaišė visą pasaulį tik tam, kad pasakytų ačiū. Neįtikėtinos istorijos, kurios ilgai išliks atminty.

Nuteiks kasdienei motyvacijai


Kad kolegos kas rytą atsibustų kupini motyvacijos ir energijos, gali pakakti Halo Elrodo knygos „Mano nuostabus rytas“. Vienoje iš labiausiai gyvenseną keičiančių knygų išdėstomas paprastas, bet labai veiksmingas „Mano nuostabaus ryto“ metodas.


Autorius perėmė „pačią geriausią patirtį“, sukauptą per žmonijos evoliucijos šimtmečius, ir, pavertęs ją kasdieniu rytiniu ritualu, glaustai išdėstė savo knygoje.


Kas būtų, jeigu nubudę ankstų rytmetį pamatytumėte, kad galite pakeisti daugelį – o gal net ir visas – savo gyvenimo sritis? Ši knyga parodys, kaip tai daryti greičiau, nei iš pirmo žvilgsnio atrodo įmanoma.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)