Vasaros knygynas Nidoje kvies į autorinius pasimatymus

Vasaros knygynas Nidoje kvies į autorinius pasimatymus


Per pandemiją gimusi iniciatyva vasarą Nidoje atidaryti knygyną ir toliau gyva – šiemet jau ketvirtą kartą.


Nuo birželio 17 d. Nidoje, viešbučio „Jūratė“ verandoje, Pamario gatvėje, Neringos gyventojai ir atvykę poilsiautojai galės džiaugtis atrinktų knygų asortimentu. Šią vasarą ypatingas dėmesys skiriamas susitikimams su autoriais.


„2020-aisiais užsienyje keliauti buvo sudėtinga, tad pasitvirtino įžvalga, kad vasarą poilsiautojai masiškai atostogaus Lietuvoje ir Nidai reikia knygyno. Šiemet atsidarysime ketvirtą sezoną, nors keliavimo įpročiai grįžo į įprastas vėžes. Jaučiame, kad ir pačioje Neringoje, ir knygyne žmonių mažiau nei karantininę vasarą, tačiau Vasaros knygynas dabar jau yra tapęs neatsiejama Nidos dalimi, todėl minčių neatsidaryti net nebuvo“, – sako Vasaros knygyno sumanytojas Dovydas Kiauleikis.


Šiemet didesnis dėmesys skiriamas knygyno renginių programai. Vasaros knygyne vyks susitikimai su per metus naujas knygas išleidusiais populiariais autoriais, naujų knygų pristatymai.

REKLAMA


Per atidarymo šventę birželio 17 d. savo apsakymų rinkinį „Keturi“ pristatys rašytoja Virginija Kulvinskaitė. Vilniaus knygų mugei šiemet išleista knyga jau sulaukė daugybės teigiamų skaitytojų atsiliepimų. Knygyno atidarymo programą pratęs linksmas dviejų autorių duetas – Alvydas Šlepikas ir Herkus Kunčius. Jųdviejų pokalbis suksis apie naujausią H. Kunčiaus knygą – operečių romaną „Šaltasis karas“. Muzikiniu fonu pasirūpins Klaipėdos jaunimo teatro aktoriai Evelina ir Gytis Šimelioniai.


Bėgant vasarai apie naujausius savo romanus su Neringos poilsiautojais kalbėsis Beata Tiškevič ir Havajų pakrantę į Nidos jūrą iškeisianti Vaiva Rykštaitė. Menotyrininkė Agnė Narušytė pristatys knygą „Lietuvos menininkės“. Vyks susitikimai su vertėju Mariumi Buroku, knygų autorėmis Gabija Grušaite, Aldona Ruseckaite. Susitikimus su autoriais Vasaros knygyne dalinai finansuoja Neringos savivaldybė.


„Per praėjusius sezonus supratome, kad atostogautojai vasarą ieško ne naujausių knygų, o kaip tik pasinaudoja laisvu laiku ir domisi, kokių knygų buvo išleista per metus. Turi laiko pasikalbėti, aptarti seniau skaitytas knygas. Dėmesio netrūksta ne tik romanams, bet ir poezijos, filosofijos leidiniams“, – sako D. Kiauleikis.

REKLAMA


Vasaros knygyną Nidoje įkūrė leidykla „Kitos knygos“, tačiau čia prekiaujama atrinktomis daugumos Lietuvos leidyklų knygomis, o Vilniuje įsikūręs knygynas „Eureka!“ paruošia specialią knygų anglų kalba lentyną.


Knygynas nuo birželio 17 d. veiks kasdien 10–12 ir 17–21 val. Pamario g. 3, Nidoje, „Jūratės“ verandoje. Visos naujienos skelbiamos socialiniuose tinkluose su žyma @VasarosKnygynas. Knygyne atsiskaityti galima tik kortelėmis.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)