Ką verta skaityti naujo šį pavasarį?

Ką verta skaityti naujo šį pavasarį?


Leidykla „Briedis“ pavasarį pasitinka su naujais atradimais – išskirtinėmis literatūros naujienomis. Tikrais faktais paremti įvykiai apie žmonių tarpusavio santykius, pavojingos tiesos paieškos ir sudėtingi likimai. Taip pat skaitytojai susipažins su iškilių asmenybių biografijomis ir kultinių ženklų istorijomis, nusikels į saulėtuosius kraštus.


Stiliaus ikonos. Dešimt madą pakeitusių moterų. Autorius: Valeria Manferto de Fabianis (sud.), Paola Saltari

Daugeliui pavyksta atrodyti elegantiškai. Tačiau tik nedaugeliui – labai nedaugeliui – pavyksta susikurti savo stilių, pranokstantį madas ir stereotipus.


Susipažinkite su šių nepamirštamų bei savitu įvaizdžiu apdovanotų moterų istorijomis. Svarbiausia – stilius, nes tai asmenybės dalis, išorinė individualumo išraiška. Šiuose žodžiuose ir slypi visa paslaptis. Daugybė moterų rūpinasi savo įvaizdžiu ir seka mados tendencijas, tačiau dešimt moterų, įtrauktų į šią stilingo dizaino knygą, paliko mums tai, kas nepavaldu laikui ir mados kaprizams.

REKLAMA


Šiandien jos yra įkvepiantys grožio ir žavesio etalonai. Tai Audrey Hepburn prigimtinis grakštumas, jos nepaprasta elegancija. Coco Chanel, radikaliai pakeitusi moters įvaizdį ir paskatinusi mados revoliuciją. Tai sprogstantis Marilyn Monroe seksualumas, sumišęs su vaikišku gyvenimo džiaugsmu ir kankinančiu beviltiškumu. Tai įgimta Grace Kelly didybė ir nuostabus Brigitte Bardot prancūziškumas, jos meilė laisvei.


Šios ypatingu grakštumu bei savitu įvaizdžiu apdovanotos ikonos tapo nemarios dėl savo palikimo. Visos jos buvo elegantiškos, maištingos sielos, klestėjusios savo laiku ir nepamirštamos iki šiol.


Knygų dalintojas. Autorius: Carsten Henn

Romane „Knygų dalintojas“ garsus vokiečių rašytojas Carstenas Hennas jautriai pasakoja istoriją apie žmonių tarpusavio santykius ir knygų reikšmę gyvenime. Šis su meile parašytas ir vertybes iškeliantis kūrinys yra nuostabi dovana visiems knygų mėgėjams.

REKLAMA


Vakare uždarius knygyną, Karlas Kolhofas kaskart leidžiasi vaizdingomis senamiesčio gatvelėmis ir asmeniškai išnešioja užsakytas knygas ypatingiems klientams. Šie žmonės jam tarsi draugai, o jis – svarbiausia juos su pasauliu siejanti gija. Ant pečių knygininkas nešioja garbingo amžiaus sulaukusią kuprinę, kimšte prikimštą knygų. Kiekviena jų supakuota į popierių lyg dovana, o Karlo niekas kitaip nevadina, tik knygų dalintoju. Tačiau, jam netikėtai praradus darbą, prireikia knygų ir devynmetės mergaitės galių, kad visi, net ir pats Karlas, rastų drąsos susitikti...


Knygą iš vokiečių kalbos vertė Eglė Greverė.


Kruvini pinigai. Tikra istorija apie korupciją, pinigų plovimą ir žmogžudystes Putino Rusijoje. Autorius: Bill Browder

Šioje knygoje aprašyti sensacingi ir skandalingi faktai. Jos autorius Billas Browderis, Rusijoje dirbęs ilgametis finansininkas, britų investicijų fondo „Hermitage Capital Management“ įkūrėjas, ir jo teisininkas Sergejus Magnickis atskleidė aferą – 5,4 milijardo rublių (230 mln. JAV dolerių) nutekėjimą iš Rusijos biudžeto į Putino ir su juo susijusių oligarchų kišenes. Už tai S. Magnickis sumokėjo gyvybe – buvo apkaltintas mokesčių slėpimu ir 2009 m. nuo sumušimų mirė kalėjime. Po kolegos žūties B. Browderis visą savo laiką skyrė purvinų Kremliaus sistemos aferų demaskavimui. Jo pastangomis 2012 m. JAV priimtas Magnickio aktas, numatantis asmenines sankcijas ir turto areštus žmogaus teisių pažeidėjams bei finansinių machinacijų dalyviams. Vėliau Magnickio aktui analogiški įstatymai įteisinti daugelyje Vakarų valstybių, taip pat ir Lietuvoje.



Išaiškėjo, kad pirmieji skaičiai tebuvo ledkalnio viršūnė. Putino valdymo laikotarpiu per užsienio šalių įmones, fondus, bankus iš Rusijos išplautas trilijonas, o gal ir daugiau dolerių. Po Magnickio akto priėmimo Rusijos oligarchų turtas ir įtaka atsidūrė pavojuje, o B. Browderis tapo asmeniniu Putino priešu. Netikėtos ir neišaiškintos su aferomis susijusių žmonių mirtys rodė, kad tolesnės nešvarių pinigų paieškos tapo mirtinai pavojingos.


Knygą iš anglų kalbos vertė Algis Malickas.


Peržengta riba. Autorius: Debra Webb

Pamiršti gali būti mirtinai pavojinga... Patyrę Birmingamo policijos komisariato detektyvai Kerė Devlin ir Lukas Falkas yra matę visko. Tad, gavę pranešimą apie dvigubą žmogžudystę ir paaiškėjus, kad viena iš aukų yra naujasis miesto apygardos prokuroro pavaduotojas, porininkai nedelsdami imasi darbo.


Visgi tai nėra eilinė byla. Devlin ir Falkas greitai susieja nužudytą prokuroro pavaduotoją su viena iš saviškių – buvusia policijos detektyve Seide Kros. Deja, Seidės atminties spragos – dar vienas galvosūkis, kurį reikia išnarplioti, nes ji prisimena tik fragmentus iš smurto kupinos praeities. Tačiau labai tikėtina, kad toje praeityje ir slypi užuominos apie žmogžudysčių motyvus.


Kuo giliau ši trijulė pradeda kapstytis, tuo daugiau paslapčių išaiškėja ir tuo skaudesnės pasekmės jų laukia.


Tai jau antroji knyga iš serijos apie detektyvus Devlin ir Falką. Anksčiau išleista Debros Webb „Niekuo nepasitikėk“.


Knygą iš anglų kalbos vertė Rima Čeliauskaitė.


Klasikinių automobilių aukso amžius. Autorius: Sebastiano Salvetti

Albuminė knyga „Klasikinių automobilių aukso amžius: nuo XX a. pradžios iki 7-ojo dešimtmečio pabaigos“ nudžiugins visus tuos, kurie neabejingi technikos stebuklams ant keturių ratų. Šioje knygoje pateiktos kokybiškos nuotraukos, įdomios istorijos, keisti faktai ir išsamūs techniniai duomenys leis skaitytojui pasinerti į kelionę laiku, žvelgiant į rinktinius automobilių modelius, įkūnijančius septynių XX a. dešimtmečių tendencijas.

REKLAMA


Yra automobilių, kurie pasirodė ir nugrimzdo į užmarštį, nes juos užgožė daugybė naujų modelių. Tačiau yra ir tokių technikos perliukų, kurie įėjo į istoriją ir net mūsų laikais kelia susižavėjimą automobilių entuziastams. Šie išskirtiniai modeliai tapo automobilių pramonės orientyrais, tobulinant kėbulo dizainą, gerinant techninius parametrus ir siekiant visus pakerėti.


Nuo XX a. pradžios iki 7 ojo dešimtmečio pabaigos gaminti klasikiniai automobiliai atspindi šlovingiausius ir puikiausius keturračių transporto priemonių gamybos laikus, kai galėjo pasireikšti kūrybingumas bei inžinerinė pažanga. Jie žymėjo automobilių pramonėje vykusius perversmus ir amžiams išliks istorijoje.


Automobiliai išties tapo gyvenimo būdo atspindžiu. Iš paprasčiausių vežimų jie virto tikromis svetainėmis ant ratų, skirtomis tų laikų elitui. Jie įkūnijo ne tik optimizmą bei troškimą eksperimentuoti, vystytis, bet ir virto tikromis legendomis, į kurias žiūrėta su pagarba, kurias imta kopijuoti vėlesniais metais. Dėl savo grožio, harmonijos ir techninio tobulumo klasikiniai automobiliai yra nepavaldūs laikui. Būtent jiems įamžinti ir skirta ši knyga.


Knygą iš anglų kalbos vertė Algis Malickas.


Askona. Remarko tremties metai prie Madžorės ežero. Autorius: Edgar Rai

Naktį prieš Hitlerio paskyrimą reichskancleriu Ėrichas Marija Remarkas pabėga iš Berlyno ir emigruoja į Šveicariją prie Madžorės ežero. Sėkmės sulaukęs rašytojas tėvynėje nebesijaučia saugus, o netrukus naciai ima deginti jo romanus ant laužo. Dėl politinių įvykių Remarkas pasineria į gilią sumaištį ir beviltiškai stengiasi parašyti naują knygą. Depresiją jis slopina cigaretėmis ir alkoholiu, ištvirkavimu bei erotiniais nuotykiais su buvusia žmona Juta. Ji taip pat bėga nuo nacių, kurių veikla ir skleidžiamos idėjos kasdien didina Askonos tremtinių bendruomenę. Remarkui niekaip nepavyksta užbaigti romano „Trys draugai“, o vilties išsigelbėti suteikia tik susitikimas su jo gyvenimo moterimi, kuri visiems laikams nutraukia rašytojo tremtį Šveicarijoje.

REKLAMA


Tikrais faktais paremtame romane vaizduojamas ne tik garsusis vokiečių rašytojas, bet ir daugybė gerai žinomų asmenybių, kurios prarado tėvynę ir tremtyje svyruoja tarp bejėgiškumo ir vilties. Itin ryškų vaidmenį Remarko gyvenime atliko ir fatališkoji Marlena Dytrich.


Knygą iš vokiečių kalbos vertė Asta Dvilaitienė.


Graikijos salos. Viduržemio širdyje. Autorius: Paola Hazon

Ryškiai mėlyna ir su dangumi susiliejanti jūra, ties paplūdimiu išsirikiavusios tavernos ir nepakartojami saulėlydžiai. Visa tai siūlo Graikijos salos, kurios niekada nenuvilia, atvirkščiai – suteikia vis ką nors nauja, kas neišdildomai išlieka atmintyje. Tačiau toks didis grožis negali neturėti ištakų. Galima rinktis, ar ieškoti jų Homero ir kitų senovės Graikijos poetų užrašytuose mituose, ar architektūroje, tvirtovių akmenyse, Bizantijos šventyklose, ar mažučiuose uostuose, kurie būdingi kiekvienos salos peizažui.


Taip pat serijoje „Pasaulio šalys” išleistos albuminės knygos: „Ispanija. Madridas, Kastilija, Kanarų salos“ ir „Graikija. Atėnai, antikos vietos, Jonijos salos“.


Knygą iš italų kalbos vertė Ignas Žala.


Tesla: nuostabus ir neramus jo gyvenimas. Autorius: Marko Perko, Stephen M. Stahl

Paslaptingasis Nikola Tesla nutiesė naujus mokslo kelius ir negrįžtamai pakeitė pasaulį. Jis prisijaukino mįslingą energiją, vadinamą elektra, ir suteikė tokių svarbių įrankių, be kurių dabar negalime išsiversti: supažindino su kintamąja srove, indukciniu varikliu, radiju, belaidžiu energijos ir duomenų perdavimu, magnetiniu rezonansu, neoniniu fluorescenciniu apšvietimu, lazeriu, nuotoliniu valdymu, robotika, radaru, Teslos transformatoriumi ir daugybe kitų stulbinamų dalykų.


Tačiau Nikola turėjo ir savų paslapčių bei vidinių demonų. Kurdamas genialius išradimus, jis nuolat kovojo su bipolinio sutrikimo iššūkiais: maniakinės energijos antplūdžiais, besimainančiais su depresija...


Marko Perko ir dr. Stepheno M. Stahlio parašytoje biografinėje knygoje apie Nikolą Teslą atsakoma į pagrindinį klausimą: koks iš tikrųjų buvo šis inžinerijos genijus, išradęs šiuolaikinį pasaulį?


Knygą iš anglų kalbos vertė Rima Čeliauskaitė.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)